Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Τουλάχιστον 137 οι νεκροί, μεταξύ αυτών 3 παιδιά

Ο απολογισμός από την επίθεση που διέπραξαν ένοπλοι στο Crocus City Hall στη Μόσχα ανήλθε σε 137 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ρώσοι ερευνητές, που ανέφεραν επίσης πως βρήκαν όπλα και πυρομαχικά στο σημείο.

«Η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως αυτή τη στιγμή, τα πτώματα 137 ανθρώπων, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, βρέθηκαν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης», επισημαίνει η Ερευνητική Επιτροπή σε ένα δελτίο Τύπου.

Τουλάχιστον 137 οι νεκροί από τη σφαγή στη Μόσχα, μεταξύ αυτών 3 παιδιά

Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι δύο τυφέκια εφόδου και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκαν στον χώρο της επίθεσης.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 133 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, οι ύποπτοι για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ερευνητικής Επιτροπής στη Μόσχα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Επιμένουν οι ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι το χτύπημα έγινε από το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικότερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα και δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή, δήλωσε αργά χθες, Σάββατο (23/3), το βράδυ η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Άντριεν Γουότσον.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη Ρωσία για πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επίθεση στη Μόσχα και είχε επίσης εκδώσει προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία στις 7 Μαρτίου, σημειώνει η Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

«Το ISIS φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση αυτή. Δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή», υπογράμμισε.