Πέθανε ο Louis Tillett

Ήταν ένας από τους πιο προικισμένους και εξαιρετικούς τραγουδοποιούς του Σίδνεϊ, υποψήφιος από το NFSA - National Film and Sound Archive of Australia ως "Priority Heritage Artist", ο Louis Tillett παρείχε μια ξεχωριστή και επιδραστική παρουσία στην αυστραλιανή underground μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τη δεκαετία του 1980 και Δεκαετία του 1990, με συγκροτήματα όπως οι Wet Taxis, Paris Green και  Aspersion Caste.

Ερμηνευτής, συνθέτης, πιανίστας και σαξοφωνίστας, ο Tillett κυκλοφόρησε το 1987 το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Ego Tripping At The Gates Of Hell", κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Η εντυπωσιακή του καριέρα είχε συνεργασίες με τους Leonard Cohen και Brian Eno, έχει συνεργαστεί επίσης με τους Charlie Owen, Ed Kuepper, Tex Perkins, Don Walker και Brett Myers. Ο Nick Cave τον αποκάλεσε «πρωτοπόρο που αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς από εμάς». 

Το μοιραίο επήλθε την προηγούμενη Κυριακή 6 Αυγούστου, ενώ η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μόλις εχθές.

Ο Αυστραλός τραγουδοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με το συκώτι του τα τελευταία δυο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο δεν είχε πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις.

Ήταν 63 ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/08/2023 - 15:40