Δικαιοσύνη για την Πύλο: Ακουστικό live την Τρίτη για να «μην γίνει η απώλεια συνήθειά μας»

Με ένα στίχο από τον Θάνο Ανεστόπουλο αλληλέγγυοι και συλλογικότητες καλούν σε μια μουσική κινητοποίηση στον κήπο του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων απαιτώντας δικαιοσύνη για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Την Τρίτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και συναυλία με πρόταγμα τη Δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου και τον χαμό εκατοντάδων συνανθρώπων μας στα βάθη της θάλασσας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30 με εισηγήσεις για “Δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου” με ομιλητές τους Κατερίνα Μάτσα (Ψυχίατρος), πρωτοβουλία νομικών για το ναυάγιο της Πύλου, Θοδωρής Συμεωνίδης (δικηγόρος), Ιάσωνας Αποστολόπουλος (Διασώστης), Μαρία Παπαμηνά και μαρτυρίες από πρόσφυγες και προσφύγισσες. Συντονισμός από τον Σταύρο Μαλιχούδη (περιοδικό Solomon που έκαναν κ την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για το ναυάγιο).


Θα ακολουθήσει ακουστικό live με Μεθυσμένα Ξωτικά, Βασίλης Ράλλης, Frank Panx (Panx Romana, Σαλταδόροι) και Alex & Stef (Holy Strangers-Screaming Fly).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 7μμ με DJ Set, η έναρξη των εισηγήσεων στις 7.30μμ και το ακουστικό Live στις 9.00μ. Είσοδος Δωρεάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω, τα Αντισώματα, ο Αστέρας Εξαρχείων και η κατάληψη στέγης προσφύγων/σων Νοταρά, νομικοί, γιατροί, καλλιτέχνες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για δικαιοσύνη, για τις εκατοντάδες ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο στο βυθό της Μεσογείου, κόντρα στην ανασφάλεια και τον καθημερινό φόβο που συντρίβουν ντόπιους και μετανάστες, σε μια βραδιά παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας».