PNYX Live Electronic Session - Μιχάλης Κουμπιός, Throdef, Πάνος Δημητρακόπουλος.

PNYX
Live Electronic Session 
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τρεις εξίσου ξεχωριστοί και εμπνευσμένοι «μουσικάνθρωποι», συναντιούνται σ'  ένα project που αντανακλά την  εκλεπτυσμένη αισθητική τους.
Ο συνθέτης και κιμπορντίστας Μιχάλης Κουμπιός, ο παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής Throdef και ο βιρτουόζος στο κανονάκι Πάνος  Δημητρακόπουλος.
Από τη σύμπραξη τους γεννήθηκε το μυσταγωγικό project ηλεκτρονικής μουσικής με τον συμβολικό τίτλο Pnyx.


Με το συμπαγές και πυκνό  ηχόχρωμά τους ανεβαίνουν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ένα οπτικοακουστικό θέαμα  που ξεδιπλώνει μία ευρεία γκάμα συναισθημάτων.


Ο Μιχάλης Κουμπιός, έχει ξεχωρίσει για τις ιδιαίτερα μελωδικές μουσικές του, που διαπερνούν «ταμπέλες» και «είδη», με διαχρονικές επιτυχίες στην «εθνική» αλλά και την διεθνή μουσική παραγωγή. Δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό και συνθέσεις  του κοσμούν δισκογραφικές συλλογές σε μια πλατιά γκάμα ethnic, ambient, Organic House κ.ά. «χρηστικών» μουσικών ετικετών.
Πέρα από τα αναγνωρίσιμα τραγούδια και τα instrumental του, ο  Μιχάλης Κουμπιός συνθέτει μουσική για διεθνή ντοκιμαντέρ, χοροθέατρα, εκθέσεις εικαστικών κ.λπ. Κοινός άξονας των έργων του, οι εύθραυστες – και, ταυτόχρονα, δυνατές – μελωδίες του, που ξετυλίγουν έναν ολόκληρο κόσμο, γεμάτο ευαισθησία, όνειρα, προσμονές, έναν 
κόσμο τόσο γνωστό μας αλλά και άγνωστο, που ζητά την ευκαιρία για να μας αποκαλύψει την ομορφιά του.


O ThroDef από τους πιο αναγνωρίσιμους dj και μουσικούς παραγωγούς σ’ όλη την Μεσόγειο: η «συμπαγής» μουσική ταυτότητά του, δε χρειάζεται πλέον συστάσεις.
Έχει στο ενεργητικό του remixes σε τραγούδια πασίγνωστων καλλιτεχνών ενώ συνθέσεις του έχουν κυκλοφορήσει στις δημοφιλείς συλλογές Buddha Bar και Cafe de Anatolia. «Σκαρφαλώνει» τα σκαλοπάτια της επιτυχίας αλματωδώς κι αν αγαπάς τη house και δεν τον έχεις ακούσει ποτέ, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.


Ο  Πάνος  Δημητρακόπουλος, δεξιοτέχνης στο κανονάκι με χαρακτηριστικό αναγνωρίσιμο ήχο, μετρά συνεργασίες  με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, τραγουδιστές και μουσικούς των τελευταίων 30 χρόνων,  όπως και  με πολύ γνωστούς συνθέτες  παγκόσμιας εμβέλειας (Loreena Mc Kennitt,Zbigniew Preisner κ.α.)
Ο μυστικισμός της Ανατολής κι ο λυρισμός της Δύσης συνδυάζονται, τόσο στην εκφραστική του δεινότητα και στους αυτοσχεδιασμούς του όσο και στις συνθέσεις του, που παρουσιάζουν και ολοκληρώνουν τη μουσική του προσωπικότητα.

Πληροφορίες:
29 Μαΐου 2023
Ώρα έναρξης: 21:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 
Πειραιώς 206, Ταύρος 177 78
Γενική είσοδος: είκοσι (20,00) ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: δεκαπέντε (15,00) ευρώ. 
Προπώληση: www.mcf.g – www.ticketservices.gr 

*******
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
AthensHeart
 

ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM 
GRUPPO GEMELLO
 
ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture