Έκλεψαν την προτομή του Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης- «Είναι θλιβερό»

«Πρόκειται για ληστεία, δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι άλλο. Είναι θλιβερό» δήλωσε  o Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης ''Κάρολος Κουν'', κ. Άρης Ασπρούλης σχολιάζοντας την αφαίρεση της προτομής του Καρόλου Κουν από την είσοδο του θεάτρου.

Η απώλεια της προτομής του μεγάλου θεατράνθρωπου και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, που ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5, έγινε αντιληπτή τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ανέφερε ο κ. Ασπρούλης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το συμβάν έχει αναφερθεί στην Αστυνομία και ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και αναλυτική ανακοίνωση.

Η χάλκινη προτομή υπήρξε σήμα κατατεθέν του χώρου, από τα πιο γνωστά δημόσια εκθέματα της πόλης από το 1987, την χρονιά δηλαδή που πέθανε ο σκηνοθέτης. Σε λίγες μέρες μάλιστα (14 Φεβρουαρίου) συμπληρώνονται 36 χρόνια.  

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα, ήταν εκείνος ο οποίος φιλοτέχνησε την προτομή.

Αναπαριστούσε τον θεατράνθρωπο σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι να έχει ελαφρά κλίση και στα χείλη ένα μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 - 1987».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/01/2023 - 22:33