Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης

Πέθανε ο ηθοποιός του θεάτρου και της μικρής οθόνης Θόδωρος Συριώτης.

Ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης άφησε την τελευταία του πνοή, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω Facebook, ο γιος του, επίσης ηθοποιός, Χρήστος Συριώτης.

«Αντίο πατέρα μου. Αντίο κόσμε μου. Πέτα ψηλά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και τα δεκάδες τηλεφωνήματα αγάπης. Είναι δύσκολες οι μέρες αυτές για μένα και προσπαθώ να βρω στηρίγματα. Συγχωρέστε με αν κάπου φάνηκα ασυνεπής. Την ένιωσα την αγάπη σας και την είχα πολύ ανάγκη. Σας ευχαριστώ! Χρόνια καλά σε όλους», ήταν το δεύτερο μήνυμα του Χρήστου Συριώτη για την απώλεια του πατέρα του.


Χρήστος και Θόδωρος Συριώτης
Ποιος ήταν ο ηθοποιός Θόδωρος Συριώτης
Ο Θόδωρος Συριώτης συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, όπως με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου το 1959 και παρέμεινε ως μόνιμο στέλεχος επί σειρά ετών μέχρι και το 1989.

Τηλεοπτικά, τον γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Μικρομεσαίοι».

Στη μακροχρόνια συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο, ο Θόδωρος Συριώτης συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Αλέξη Μινωτή, Αλέξη Σολωμό, Τάκη Μουζενίδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Γιώργο Σεβαστίκογλου, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ζυλ Ντασσέν και άλλους.