Σκιαδαρέσης: Γι’ αυτούς η τέχνη είναι μόνο μια προεκλογική εμφάνιση για φωτογραφία

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μιλώντας στην ROSA δήλωσε τα εξής:

«Πέρα από τα διατάγματα που έχουν παραπεμφθεί για να βγει τώρα αυτό το καινούργιο, το νέο διάταγμα είναι ανεκδιήγητο, πέρα από κάθε λογική το να κάνεις τρία χρόνια σπουδών μετά το Λύκειο και να μην υπάρχει μία διαβάθμιση για αυτό το πράγμα ή να μην σου δίνεται η δυνατότητα ούτε να την αναβαθμίσεις, να την κάνεις ανώτερη με τετραετείς σχολές, όπως ζητάμε χρόνια τώρα, αλλά ούτε και να αναγνωριστούν αυτά τα τρία χρόνια και να σε ορίσουν ως ειδικευμένο.

Αν μη τι άλλο έχουμε μία ειδίκευση. Σπουδάσαμε ένα αντικείμενο επί τρία χρόνια και το θεωρούμε εντελώς παράλογο ξαφνικά να γίνουμε απόφοιτοι λυκείου».

Όσον αφορά την στόχευση του διατάγματος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης δήλωσε:

«Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει στόχευση, υπάρχει φοβερή απαξίωση. Δεν ασχολούνται καθόλου με την Τέχνη και τους είναι πάρα πολύ εύκολο να υπογράψουνε πράγματα, μην δίνοντας καμία σημασία. Πλήρης απαξίωση.

Η Τέχνη σαφώς και τους πλήττει αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτό έγινε στοχευμένα για να πλήξουν τον χώρο της Τέχνης. Νομίζω ότι πρόκειται για την απόλυτη απαξίωση, την οποία την έχουν δείξει χρόνια τώρα, καιρό τώρα.  Πάντα και παντού ήμασταν τελευταίοι και το ίδιο συνεχίζεται και τώρα.

Έτσι κι αλλιώς για αυτούς η Τέχνη είναι μόνο μία εμφάνιση προεκλογική, σε κάποιο χώρο Τέχνης προκειμένου να φωτογραφηθούνε με εμάς ή να μας χρησιμοποιήσουν για τα διαφημιστικά τους σποτάκια. Καμία άλλη σχέση δεν έχουν ουσιαστική. Ξέρουν μόνο να λένε μεγάλα λόγια, ότι αυτή η χώρα παράγει πολιτισμό και αηδίες και κουραφέξαλα. Δεν παράγει τίποτα αυτή η χώρα κι έτσι δεν θα συνεχίσει να παράγει τίποτα αν συνεχίσουμε έτσι.

Θεωρώ ότι πρόκειται για την πλήρη απαξίωση της Τέχνης. Τώρα κορυφώθηκε το πράγμα».

Πηγή: rosa.gr