Ραντεβού στη Βαλτετσίου και στο φεστιβάλ «Ξαφνικά Φέτος Το Καλοκαίρι»

Το «Ξαφνικά Φέτος Το Καλοκαίρι» επιστρέφει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, νοσταλγώντας έως και τις celluloid κόπιες, δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας που αναπολεί τη γνήσια ψυχαγωγία του θερινού σινεμά αλλοτινών εποχών.

Το πρόγραμμα των φετινών προβολών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14 – 20 Ιουλίου, πίνοντας Βίκος Cola στον υπέροχο θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια), με δεκατέσσερις τίτλους, κλασικούς, σπάνιους ή και παραγνωρισμένους, που θα άξιζε να έχετε παρακολουθήσει σε μεγάλη οθόνη… εκεί έξω.

«Από κάτι που ξεκίνησε (συμπαντικά) τυχαία και… εντελώς ξαφνικά, το καλοκαίρι του 2012, φτάσαμε αισίως στην ενδέκατη χρονιά του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, του πιο αγαπημένου ‘τέκνου’(μου) που προέκυψε αμέσως μετά τη δημιουργία του freecinema.gr, ενός κινηματογραφικού site το οποίο θεωρώ πως υπερασπίζεται με ήθος (για να μην πω και μοναδικά) την αλογόκριτης κι ελεύθερης άποψης φιλμική κριτική στην Ελλάδα», γράφει ο Ηλίας Φραγκούλης, διευθυντής του freecinema.gr.

«Επί σειρά ετών δίχως οικονομικούς πόρους, τις όποιες κρατικές επιχορηγήσεις, με σχεδόν ανύπαρκτο publicity (αγάπη μόνο από τον κλάδο των συναδέλφων…) και αποκλειστική βοήθεια από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ άντεξε χάρη στο πρόγραμμα των ταινιών που παρουσίαζε, προσελκύοντας το κοινό με επιλογές αγαπημένων, όχι και τόσο ‘κουρασμένων’ από επαναλήψεις φιλμ ή και κάποιων που έπρεπε να μάθει (ή να θυμηθεί) περισσότερος κόσμος. Με περίσσια συγκίνηση για τη φιλοξενία του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ, για έκτη χρονιά φέτος. Ένα θερινό σινεμά στο οποίο αισθάνομαι ότι ‘μεγάλωσα’ ως θεατής, μαθαίνοντας ακριβώς αυτό το ‘είδος’ των φιλμ ρεπερτορίου.

Σταδιακά, στράφηκα περισσότερο προς το διάστημα μεταξύ της δεκαετίας του ’30 έως και εκείνης του ’70, παρατηρώντας το ενδιαφέρον των θεατών για παλαιότερες ταινίες, τα κύματα συγκίνησης στις προβολές, τα δάκρυα, τα γέλια και τα χειροκροτήματά τους. Εκεί βρίσκει κανείς την αληθινή δύναμη του σινεμά. Που καλύπτει ιδανικά την ανάγκη μας να…’φύγουμε’! Αρκούν οι ταινίες, αρκεί η ψυχαγωγία που προσφέρουν, αρκεί η εμπειρία του να τα μοιράζεσαι όλα αυτά με άλλους ανθρώπους τριγύρω σου. Από τις 14 έως και τις 20 Ιουλίου, λοιπόν, ότι κι αν συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο, όσα κι αν μας φέρει η ζωή, εμείς… ας έχουμε τα φιλμ». Πηγή: www.rosa.gr