Άννα Πολυτίμου: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός  Άννα Πολυτίμου.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗΣπύρος Μπιμπίλας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της.
 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό! Βαθιά θλίψη στον Καλλιτεχνικό χώρο από την νέα απώλεια της σπουδαίας ηθοποιου και φίλης μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, μοναδικής ερμηνεύτριας κλασσικών ρόλων, η απόλυτη ραψωδός των Ομηρικών επών που τα απήγγειλε από.μνήμης, σπουδαια δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επισης σπουδαίου δασκάλου Βίκου Παπακωνσταντινου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με τις σπουδαίες παραστάσεις κ τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ.Η πάντα νεανική ΑΝΝΑ μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο».

Δείτε την ανάρτησή του:

 

 

 

μπιμπιλας
Η Άννα Πολυτίμου έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι σε ηλικία μόλις 13 ετών. Μεγαλώνοντας σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας δίπλα της σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Δημήτρης Ροντήρης κι ο Σπύρος Μελλάς. Αποφοίτησε το 1955.

Αφού αποφοίτησε το 1955, συνεργάστηκε με κάποιους κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.α. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου.