ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ | ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 Ιανουαρίου στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα άνθη του κακού, ο Τζίμης, ο χοντρός, η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια κι ο έρωτας με τον Καζαντζίδη. Η αγέρωχη, δωρική και ασυμβίβαστη ΣεβάςΧανούμ, από την Σαμψούντα του Πόντου, που ξαναζεί την ζωή της, στο σύμπαν των αργών τραγουδιών.

ΣεβάςΧανούμτη βαφτίζει ο Τζίμης ο Χονδρός, για να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που τραγουδούσε, ο οποίος διαφημίζει στις εφημερίδες της εποχής «τη Νέα ανακάλυψη ΣεβάςΧανούμ, την ωραία του Πέραν».

«Η ιστορία η δική μου, της Σεβάς, ΣεβάςΧανούμ, Σεβαστής Παπαδοπούλου: Ποντία είμαι. Από τον Εύξεινο Πόντο, από τη Σαμψούντα είμαι. Το γέννημά μου είναι Μακεδόνα. Μακεδόνα είμαι. Γεννήθηκα το 1931, ημέρα Τετάρτη, ανήμερα στα γενέθλια της Παναγίας, 8 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί».

Την «ιντερνάσιοναλ, πανελληνία και μπιούτιφουλ», ΣεβάςΧανούμ στο πάλκο, αλλά και στην ζωή υποδύεται η Πωλύνα Γκιωνάκη. Συγγραφέας του έργου είναι ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάςκαι στον τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται ο Μανώλης Ιωνάς. 

Info

Εγώ η Πoντία, ΣεβάςΧανούμ

του Γιώργου Χρονά

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Ερμηνεύουν: Πολύνα Γκιωνάκη &

Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης

Κουστούμια: Το αυθεντικό κουστούμι της ΣεβάςΧανούμ

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Κίνηση, μουσική Επιμέλεια, video: Αυγερινός Σουλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου

Δημόσιες Σχέσεις: Άντζυ Νομικού

 

Κάθε Παρασκευή στις 21:30 και κάθε Σάββατο στις 19:00,

Από 24 Ιανουαρίου 2020

Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 12€, ομαδικά 8€

Oμαδικές κρατήσεις: 693 416 13999email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54 | 2103428650