ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ

Ο όμιλος «ΦΕΡΜΕΛΗ»  διοργανώνει μεγάλη μουσική συναυλία αφιερωμένη στα παλιά κλασσικά τραγούδια με τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη Δαυίδ Ναχμία  την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στον φιλολογικό σύλλογο  «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

Η φιλανθρωπική συναυλία  τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και τα έσοδα  της βραδιάς  θα διατεθούν με μορφή υποτροφίας σε φοιτητή  ΑΕΙ για τη συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας ιστορικού περιεχομένου με αντικείμενο τους Εύζωνες.

Η υποτροφία αυτή είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αδικοχαμένου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, ο οποίος, έχοντας ολοκληρώσει τη σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του και απεβίωσε στις 22  Φεβρουαρίου 2019.

Η ΦΕΡΜΕΛH ιδρύθηκε από την εικαστικό Λίζα Πενθερουδάκη με σκοπό την ανάδειξη και διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής, καλλιτεχνικής, αλλά και της εθνικής μας κληρονομιάς.

Το όνομά της παραπέμπει στην φέρμελη, δηλαδή το γιλέκο της στολής των Ευζώνων είναι κεντημένη στο χέρι, και θεωρείται  το πιο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι ολόκληρης της ενδυμασίας, καθώς για την κατασκευή του απαιτείται χρονική περίοδος επτά μηνών. Φτιάχνεται από μάλλινο ύφασμα, ενώ στο πίσω μέρος της, από τον ώμο μέχρι και τη μέση, προεξέχουν δύο κομμάτια με λευκά και επίχρυσα νήματα που απεικονίζουν σχέδια από την πλούσια ελληνική λαογραφική παράδοση. Επιπλέον διαθέτει κίτρινες λωρίδες που καθορίζουν τον στρατιωτικό βαθμό του Εύζωνα (μια για τον δεκανέα και δύο για τον λοχία).

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις  19.30

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Πώληση εισιτηρίων viva.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54