Othon THE GOD WITHIN («Ο Θεός εντός») στο ΙΜΚ

Με τον OwenPratt

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Στο Θέατρο

 

Μετά από ένα soldoutshow στην Tέιτ του Λονδίνου, oOthon επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ‘The God Within’ από Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Για μία μόνον παράσταση.

« Κλείσε τα μάτια και άνοιξε τα μάτια της ψυχής. Γίνε ο Κύριος των Κυμάτων έως ότου αυτά πάψουν». Με αυτά τα μυστικιστικά λόγια, ο Othon συνοψίζει την πρόθεση του πίσω από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ ‘TheGodWithin’ που θα κυκλοφορήσει στιs 11 Δεκεμβρίου από την ConsciousExpansion. Τοποθετώντας το κάπου ανάμεσα στον μετα-μινιμαλισμό του Einaudi, τον πολυεδρικό πειραματισμό των Coil και την κινηματογραφική μουσική του Tiersen, oOthon, μαζί με τον συνεργάτη του OwenPratt, πρόκειται να ερμηνεύσουν το δυναμικό εσωτερικό ταξίδι του Γιόγκι-Στοχαστή (Yogi-Meditator), ξεκινώντας από την «Ανάκληση των Αισθήσεων» και κορυφώνοντας στο «Samadhi», την συγχώνευση του Γιόγκι με το Απόλυτο και τον απώτερο στόχο του μυημένου.Χρησιμοποιούν ως μέσο το πιάνο, τις ηλεκτρονικές παρεμβάσεις και το sounddesign.

Η δημιουργία του ‘TheGodWithin’ προέκυψε από την παράσταση του Othon στην TateModern του Λονδίνου πριν από περίπου δυο χρόνια. Η συναυλία που θα παρουσιαστεί στο ΙΜΚ θα ακολουθήσει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα,

συνδυάζοντας τη μουσική του ‘TheGodWithin’ με τμήματα από έναν ρευστό αυτοσχεδιασμό πρωτότυπο και μοναδικό, δημιουργώντας ένα διαρκές ταξίδι ενός βαθειά συναισθηματικού, θεραπευτικού και απελευθερωτικού ήχου.

ΟOthon(Οθων Ματαράγκας) είναι ένας πολύπλευρος, δημιουργικός και

διαρκώς εξελισσόμενος καλλιτέχνης: Συνθέτης, πιανίστας, DJ  και

παραγωγός.  Γεννημένος στην Αθήνα μαθήτευσε και εμφανίστηκε ως πιανίστας, λαμβάνοντας αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Στο Λονδίνο, εντυπωσιάστηκε από τις αβαν-γκαρντ και τις πειραματικές ιδέες της τέχνης και σύντομα άρχισε να δουλεύει κοντά σε μεγάλης επιρροής μουσικούς, καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως τoυς Marc

Almond, Wolfgang Tillmans, Peter Christopherson (συνιδρυτήςτων

Throbbing Gristle και των Coil) και τους Current 93, κάνοντας μια διεθνή

καριέρα με έδρα το Λονδίνο.

Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με  πιο πρόσφατο το “Pineal” αποσπώντας κριτικές από τον διεθνή Τύπο όπως το TheQuietus και το TheGuardian.

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ενώ η τελευταία φορά που παρουσίασε την δουλειά του στην Αθήνα ήταν στο SixDogs με την συμμετοχή του ErnestoTomasini.

Ο OwenPratt είναι μουσικός, ηχογράφος και sound-artist. Έχει κάνει μουσική για ταινίες, installations και επιδείξεις μόδας σε χώρους όπως το ICA, τη SerpentinePavilion, την TateModern, το CenterPompidou και τη γκαλερί Hayward. Είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας 7THO (SeventhCircle) και κυκλοφορεί μουσική ως UncannyValley.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου2019 στις 21:00

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15€ 
Προπώληση: 10€ έως 2 Δεκεμβρίου 2019

 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 - 14:00, καθώς και μία ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της κάθε παράστασης.

Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).

 Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα (ώρες καταστημάτων).

Μέσω τηλεφώνου:

στο τηλεφωνικό κέντρο της Artinfo 210 9213310 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-22.00)

στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567 (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00 

Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις διευθύνσεις