5η Εποχή στο Θέατρο ΑΛΜΑ / ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5η Εποχή στο Θέατρο ΑΛΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2019 – 2020

 

Τη νέα τους καλλιτεχνική στέγη μας συστήνουν η 5η Εποχή και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου στο Θέατρο ΑΛΜΑ.

15 παραγωγές, κάθε μια από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή πρόταση για το θεατρόφιλο κοινό, ανεβαίνουν στην Κεντρική και στη Μικρή Σκηνή ενός από τα αρτιότερα θέατρα της Αθήνας με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών. Έργα κλασικά και σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και διαμορφώνουν ένα σημαντικό θεατρικό κέντρο, σε έναν χώρο με εξαιρετικές υποδομές και ιδιαίτερη αισθητική.  

Έναρξη με την επανάληψη του musical δωματίου COMMEDIAd’ amore, με την Μαριάννα Πολυχρονίδη σε μια ερμηνεία που καθηλώνει. Συνέχεια με την επανάληψη του ΑΝΑΤΟΛ,μιας παραγωγής που γνώρισε εξαιρετική επιτυχία την προηγούμενη σεζόν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της   ΑΛΙΚΗ  ΙΗ ΣΤΑΙΝ Ρ, σε μι σΥΣΙιο  Βελβελ, ow thwύφος υπογράφει την σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του SchillerΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ, σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κατερίνας Μαραγκού στη σκηνή, ύστερα από απουσία τριών ετών. Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του WinWellsΗ ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ ΣΤΑΪΝ και η συνοδός της, υπό την εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση της ΝικαίτηςΚοντούρη. Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας TO KINHTO του Ισπανού συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας SergioBelbel. Χριστούγεννα στο ΑΛΜΑ, με τον ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη  Μικρή Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ με την παράσταση ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, βασισμένη στην νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη «Αθηνά-Βοσκοπούλα», που θα παρουσιάζεται εναλλάξ με το έργο του Μηνά ΒιντιάδηΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ,σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Στις 15 Ιανουαρίου πρεμιέρα για τηνμαύρη κωμωδία ΜΑΝΤΕΨΕ,σε κείμενο του νέου συγγραφέαΣτρατή Μπέη. Από 1η Φεβρουαρίου, η Ιωάννα Παππά υποδύεται την ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Ακολουθεί η σκηνική ανάγνωση του αριστουργηματικού ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Στις 5 Μαρτίου πρεμιέρα για τον ΣΥΛΛΕΚΤΗ του ΤζώνΦώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και ακολουθεί η ΑΛΙΚΗ της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λιούις Κάρολ. Συνέχεια με την θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου ΣκορίνηΑΚΥΜΑΝΤΟΙ, με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα και αυλαία στον χειμερινό κύκλο της 5ης Εποχής στο θέατρο ΑΛΜΑ με την παράσταση του αριστουργήματος του PaulClaudelΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.

 

ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί  ένα μικρό θεατρικό βιβλιοπωλείο, όπου οι θεατές μπορούν να προμηθεύονται, εκτός από τα προγράμματα των παραστάσεων και τα έργα που παρουσιάζονται, επιλεγμένα βιβλία κάθε κατηγορίας (θέατρο, λογοτεχνία, βιογραφία, ιστορία, μελέτη, δοκίμιο) που φωτίζουν τον συγγραφέα και την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, βιβλία όλων των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΑΛΜΑ, όλες τις εκδόσεις της 5ης Εποχής, καθώς και επιλεγμένους τίτλους από την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, το θέατρο και τη θεωρία του θεάτρου. Μπορούν επίσης να παραγγέλνουν θεατρικά έργα και θεωρητικά κείμενα για το θέατρο.

Όλες οι  παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη των

Μηνά Χατζησάββα | Γιώργου Πάτσα

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των δύο κορυφαίων δημιουργών του ελληνικού θεάτρου.

 

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά από το ταμείο του θεάτρου καθώς και από το viva.gr

 

 Θα υπάρχουν προσφορές για προαγορές εισιτηρίων σε μειωμένες τιμές για όλες τις παραστάσεις, oι οποίες θα ανακοινώνονται έγκαιρα από το site  του θεάτρου ΑΛΜΑ και της 5ης Εποχής και το viva.gr