Η «Ελένη» με τη Βερόνικα Αργέντζη για 2 ακόμη παραστάσεις στην Αθήνα

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη να ερμηνεύει τον ρόλο της Ελένης, στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του μεγάλου ποιητή. 

Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς συνεχίζει το ταξίδι της, σε επιλεγμένες στάσεις ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σημειώστε τις δύο επόμενες: 
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης 
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων

Η «Ελένη», ένας από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο, ονειρικό ταξίδι της σ’ επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από τις πιο πρόσφατες, το Ντίσελντορφ όπου έτυχε μεγάλης αποδοχής, με την Deutsche Welle να πραγματοποιεί εκτενές ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για την «εύγλωττη απλότητα» με την οποία ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη, καθώς και το ιστορικό Μπάγκειον, στο πλαίσιο μεγάλου αφιερώματος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη. 
Το επόμενο διάστημα, έπειτα από πρόσκληση, θα βρεθεί σε πανεπιστήμια και θέατρα του Βερολίνου, της Λειψίας και άλλων πόλεων της Γερμανίας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 θα παιχτεί στη Νίκαια της Γαλλίας. Πριν όμως, θα συνεχίσει για λίγες ακόμη παραστάσεις στην Αθήνα.

Ἴσως ἐκεῖ ποὺ κάποιος ἀντιστέκεται χωρὶς ἐλπίδα, ἴσως ἐκεῖ νὰ ἀρχίζει ἡ ἀνθρώπινη ἱστορία, ποῦ λέμε, κ΄ ἡ ὀμορφιὰ τοῦ ἀνθρώπου …

Ταυτότητα παράστασης 

«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου 
Διδασκαλία Ερμηνείας, Σκηνική όψη, Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης 
Ερμηνεύει, η Βερόνικα Αργέντζη 
Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης Ένδυμα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου 
Trailers: Φοίβος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες: Μαρούσα Μαραβέλια 
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πού: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης (Ελευθερίου Βενιζέλου κι Εφέσου), στις 20:30. Εισιτήρια: € 8 (γενική είσοδος) και € 5 (δημότες-κάτοικοι). Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές) 
Και 
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αίθουσα Μουσών, Κισσάβου 11), στις 20:30. Είσοδος: € 10. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βριλησσίων.