“ΔΙΠΛΗ ΤΑΡΙΦΑ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

Το θέατρο ΑΘΗΝά υποδέχεται από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου2018την τρελή κωμωδία του Ρέι Κούνεϊ «Διπλή ταρίφα» (πρωτότυπος τίτλος «Run for your Wife») σε απόδοση Δημήτρη Αποστόλουκαι σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

 

Η “Διπλή Ταρίφα” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Κούνεϊ η οποία για εννέα συνεχόμενα χρόνια παιζόταν στο West End του Λονδίνου και θεωρείται ως η μακροβιότερη κωμωδία.Στο θέατροΑΘΗΝά, το έργο ανεβαίνει προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και διαδραματίζεται στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1970.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μάριος Αθανασίου)είναι οδηγός ταξί στην Αθήνα στα χρόνια της χούντας, ο οποίος ζει κυριολεκτικά δύο ζωές, έχοντας στήσει δύο σπίτια με δύο διαφορετικές συζύγους(Τζόυς Ευειδή και Βίκυ Κάβουρα)!

Με ένααπόλυτα ακριβές χρονοδιάγραμμα, το οποίο τηρεί ευλαβικά, καταφέρνει να ξεγελά και τις δύο συζύγους, χωρίς να προκαλεί υποψίες, μέχρι που μπλέκει σε μία ληστεία, ξυπνάει στο Νοσοκομείο και το πρόσωπό του φιγουράρει στις εφημερίδες.Τότε ξεκινάει ένας αγώναςνα διατηρήσει το μυστικό του τόσο από τους αστυνομικούς (Χάρης Ασημακόπουλος&Χάρης Γρηγορόπουλος)όσο και από τις συζύγους του. Μοναδικός του σύμμαχος ο κολλητόςτου φίλος (Σπύρος Πούλης).

Μια κωμωδία με ανατροπές, παρεξηγήσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις, που οδηγούν σε ένα ξεκαρδιστικό θέαμα.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:

Μάριος Αθανασίου

Χάρης Ασημακόπουλος

Χάρης Γρηγορόπουλος

ΤζουςΕυείδη

Βίκυ Κάβουρα

Γιάννης Μάνιος

Σπύρος Πούλης

Μαριλένα Ράδου

Συντελέστες

Απόδοση : Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνικά : Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια : Κατερίνα Κοντού

Φωτισμοί : Γιώργος Φωτόπουλος

Σκηνοθεσία : Βασίλης Θωμόπουλος

Παραγωγή: Δημήτρης &Θοδωρής Μαροσσούλης

ΡέιΚούνεϊ (Ray Cooney)- Σύντομηβιογραφία

Ο ΡέιΚούνεϊείναι Άγγλος συγγραφέας και ηθοποιός, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1932. Άρχισε την καριέρα του ωςηθοποιός το 1946 σε ηλικία 14 ετών, ενώ ξεκίνησε το συγγραφικό του έργο την δεκαετία του 1960 ότανέγραψε το πρώτο του έργο “One of the pot”. Το 1983 ο Κούνεϊδημιούργησε το “Theatre of Comedy Company” και ήταν και ο πρώτος καλλιτεχνικός Διευθυντής.Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέβασεπάνωαπόείκοσιθεατρικάέργα εκ των οποίων το “Run for your Wife” καθώς και το “ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ”με ηθοποιό τον Peter O’ Toole.Και τα δυοαυτάέργαείχαντεράστια επιτυχία και παίχτηκαν στο West End του Λονδίνου για πολλέςσυνεχόμενεςχρόνιες.Έχει γράψει πάνω από 30 έργα τα οποία έχουν ανέβει στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους σεναριογράφους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Το 2004 τιμήθηκεμε τον τίτλο “SIR” από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας για την προσφορά του στο Αγγλικά δράμα, ενώ στην Γαλλία τον αποκαλούν “ο ΆγγλοςΦειντό”(ο Γάλλος George Feydeauθεωρείται ως ο καλύτερος συγγραφέας στο θεατρικό είδος της φάρσας)

 

Παραστάσεις& Ώρες έναρξης:

Τετάρτη 19:30,

Πέμπτη 21:15

Παρασκευή 21:15

Σάββατο 18:15 & 21:15

Κυριακή 19:30

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη: 20 €

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή: Γενική είσοδος 16 €

Σάββατο: 14 €-Απογευματινή Παράσταση &18 €-Βραδινή Παράσταση 

12 € για ευπαθείς ομάδες

Προπώληση μέσω www.viva.grκαι στο ταμείο του θεάτρου τηλ.:8237330