Φεστιβάλ Πολύχρωμη Ρωσία – Δημοκρατία του Νταγκεστάν στις 12 και 13 Οκτώβρη

Το 2018 η Αθήνα είναι παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου, και το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της πόλης Χασαβιούρτ (Δημοκρατία του Νταγκεστάν, Ρωσία) διοργανώνει στην Αθήνα το πρώτο Φεστιβάλ, αφιερωμένο σε διάφορες Δημοκρατίες και διάφορους λαούς της Ρωσίας, φιλοξενώντας στην Ελλάδα μια μικρή αντιπροσωπεία από το Νταγκεστάν (Βόρειος Καύκασος, Ρωσία).

Στην Αθήνα θα έρθουν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες του Νταγκεστάν:

  1. Νταουτμπεκ Γκασάνοφ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος «Ηχώ των Βουνών», βραβευμένου σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και νικητή πολλών διεθνών Διαγωνισμών, διακεκριμένος καλλιτέχνης της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, παιδαγωγός, μελετητής παραδοσιακών χορών του Καυκάσου.
  1. Ρίμα Ισάγιεβα, διακεκριμένη καλλιτέχνιδα του Νταγκεστάν, που θα μιλήσει για τα ήθη και έθιμα του Νταγκεστάν, για τις εθνικές στολές και για την παραδοσιακή τέχνη ζωγραφικής στα πήλινα σκεύη. Μαζί με τον Νταουτμπεκ Γκασάνοφ θα δείξει επίσης κάποια βήματα των πολύπλοκων νταγκεστανικών χορών.

  1. Σαμίλ Ναγκίεφ, διακεκριμένος καλλιτέχνης του Νταγκεστάν, μέλος του συγκροτήματος «Ηχώ των Βουνών»: με την παραδοσιακή μουσική- με το ακορντεόν και το παραδοσιακό τύμπανο –  θα συνοδεύει κάθε δράση και θα τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά.  1. Μαγιασάτ Μουσλίμοβα – πολυβραβευμένη και μια από τις καλύτερες σύγχρονες ποιήτριες του Νταγκεστάν και της Ρωσίας, διδάκτωρ φιλολογικών επιστημών, Αντιπρύτανης του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Παιδείας, πρώην υφυπουργός Παιδείας και Επιστημών της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Θα μιλήσει για τον τόπο τους, την ιστορία και τον πολιτισμό του.


Φεστιβάλ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΡΩΣΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ» 12-13 Οκτωβρίου 2018

 


Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54