Το βήμα της γάτας­­ στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης - Έναρξη παραστάσεων Πέμπτη 20 Απριλίου

Το βήμα της γάτας­­

Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης

Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και κάθε Πέμπτη στις 21:00


Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα BlueNoel παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του Γιάννη Μπλέτα Το βήμα της Γάτας.

Υπόθεση

O ΆλεξΓουντ, γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης, μαζί με τον πολύ καλό του φίλο Νίκο Αλεξάνδρου,ανεβάζει μία θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού Καρυοθραύστης και διοργανώνει ακρόαση για τη νέα παραγωγή στο θέατρο Cabaret, που θα παρουσιαστεί τον χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα, αναζητούν κοπέλες ερμηνευτικής ηλικίας 12 ετών, οι οποίες να έχουν καλή σχέση με τον χορό, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κλάρας. Η Σάντυ, πρώην πρωταθλήτρια χορού και ηθοποιός, παρ’ ότι έχει αποσυρθεί από τον χώρο εδώ και δέκα χρόνια, βλέπει την αγγελία για την οντισιόν που αναζωπυρώνει το πάθος της. Θα καταφέρει να επιστρέψει, να κατακτήσει τον ρόλο και –κυρίως – να ανταγωνιστεί την κατά πολύ μικρότερή της Έλενα, της οποίας ήταν πάντα το ίνδαλμα; Και αν όχι, τί μπορεί να συμβεί; Η παράσταση μας μεταφέρει στο θέατρο, τη στιγμή της οντισιόν...

Σημείωμα της θεατρικής ομάδας Blue Noel

Το θεατρικό έργο Το Βήμα της Γάτας καταπιάνεται με το ζήτημα της φθοράς του χρόνου, που αφορμάται από μία οντισιόν για χορεύτριες, με μεγάλη ηλικιακή διαφορά. Το πραγματικό, όμως, ερώτημα που τίθεται είναι αν ο άνθρωπος φθείρεται από το πέρασμα των ετών ή αν η πραγματική αλλοίωση προκύπτει από την απώλεια της ουσίας του και από την παραίτησή του στη διεκδίκηση των ονείρων του. Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα BlueNoel , σε αυτό το πλαίσιο, διερευνά την ποιητική του σώματος ως μέσο αφήγησης μίας εξπρεσιονιστικής ιστορίας...Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθύμνιος & ομάδα BlueNoel

Κείμενο: Γιάννης Μπλέτας

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αντώνης Ζαχαράκης

Χορογραφίες: Σοφία Καλημέρη

Κινησιολογία:ΒλοτίναΝουλέλλη

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας, Γιάννης Μπλέτας

Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Ξάνθη

Ηθοποιοί: Ιωάννα Κόχειλα- Νουλέλλη, Γιάννης Μπλέτας, Βασίλης Τριανταφύλλου, Κυριακή Υψηλάντη, Δώρα ΧουρσανίδουΠερισσότερες πληροφορίες:

fb σελίδα

VideoTeaser

Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης

Φρυνίχου 10, Πλάκα.

Από Πέμπτη 20 Απριλίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για 8 παραστάσεις

Διάρκεια παράστασης:75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο - ανέργων 8 ευρώ,

προσφορά για 2 άτομα 12 ευρώ

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 211-4089670

Online προπώληση:viva.gr