Αλλαγή στις ημερομηνίες παραστάσεων για τη Βιοτεχνία Υαλικών του Μένη Κουμανταρέα στην ΑΣΚΤ

«Βιοτεχνία Υαλικών»

του Μένη Κουμανταρέα
Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Πειραιώς 256, ΤαύροςΑπό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου

Και κάθε Σάββατο και Κυριακή για 16 μόνο παραστάσειςΗ Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις» παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο και ειδικά διασκευασμένο, το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα «Βιοτεχνία Υαλικών», σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) για 16 μόνο παραστάσεις.Ένα εμβληματικό έργο της μεταπολίτευσης, (κρατικό βραβείο μυθιστορήματος 1975), με μια συγκλονιστική, σχεδόν κινηματογραφική μυθοπλασία, εστιασμένη στον άνθρωπο, που έβγαινε κατατραυματισμένος από την Ελλάδα της δικτατορίας προς ένα καινούριο θολό τοπίο. Σε μια Αθήνα, γνώριμη, πάλλουσα, ζωντανή, πληγωμένη, με τους πολίτες της να ψάχνουν ανάσες ελευθερίας, μέσα από την απόπνοια της βενζίνης και του Γκαζιού, που λειτουργούσε ακόμη σαν εργοστάσιο στην Πειραιώς, μέσα στην καρδιά της πόλης.

Τέσσερις άνθρωποι, στα όρια των αντοχών τους, στην ακμή της ηλικίας τους, στο μέσον της διαδρομής, με τη νιότη τους να τους στοιχειώνει, Μια παρέα, μια οικογένεια. Και μια σκόντα, να μεταφέρει τις προσδοκίες τους. Η Μπέμπα και ο Βλάσης, το ζεύγος Ταντή, ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας των υαλικών και οι δύο λούμπεν φίλοι τους, ο Βάσος Ραχούτης και ο Σπύρος Μαλακατές, θα προκαλέσουν τη μοίρα τους, θα αγωνιστούν κόντρα στους καιρούς, θα το παλέψουν ο καθένας με τον τρόπο του και από τη δική του αφετηρία. Στο τέλος, ένα φως από μια λάμπα θα τρεμοπαίζει, καθώς θα ξημερώνει.Trailerπαράστασης: https://vimeo.com/198931469ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιάννης Μπουραζάνας, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Στόλλας, Άγγελος ΧατζάςΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Μπουραζάνας

Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς

Επιμέλεια κίνησης: Άρτεμις Ιγνατίου

Σκηνικά: Γιάννης Γκαρδιακός

Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Με την υποστήριξη και τη συνεργασία

του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών ΤεχνώνΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο:21:00

Κυριακή:19:00Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 5 ευρώ (ισχύει για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, ατέλειες)Προπώληση:viva.grHπροπώληση ξεκίνησε:

https://www.viva.gr/tickets/theatrer/theatro-tis-anotatis-sholis-kalon-texnon/viotehnia-yalikon/Προσφορά προπώλησης από viva.gr: 1+1 εισιτήριο δώρο για αγορές εισιτηρίων μέχρι την πρεμιέρα της παράστασηςΔιάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτάΤηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις εισιτηρίων: 6974160313, 210-8230407