Η βραβευμένη ομάδα της Ουάσινγκτον Dakshina έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ΑΒΑΤΟΝ

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, το Θέατρο Άβατον παρουσιάζει -σε συμπαραγωγή με την 1st Bollywood Dance Academy Greece- την παράσταση Sangamam. Η βραβευμένη ομάδα της Ουάσινγκτον Dakshina έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει πέντε υπέροχες χορογραφίες που συνδυάζουν μοναδικά τον Ινδικό χορό “Bharatanatyam” και τον μοντέρνο χορό, υπερβαίνοντας κάθε όριο χώρου, χρόνου και εθνικότητας.Λίγα Λόγια για την παράσταση

Παρουσιάζονται πέντε ανεξάρτητες χορογραφίες:  1. Ashtakam σε χορογραφία Rama Vaidyanathan: το σύγχρονο επικαλείται το παραδοσιακό με κινήσεις που παραπέμπουν στο Bharatanatyam.


  1. Lullabyσε χορογραφίαDanielPhoenixSingh: η άρια του Πουτσίνι Puccini’s “O Mio Babbino Caro” συναντά την ινδική παράδοση σε μία χορογραφία που αναδεικνύει τη σημασία της ομορφιάς μέσα σε έναν κόσμο κατεστραμμένο.


  1. Since You’ve Askedσε χορογραφία DanielPhoenixSingh: ένα ζευγάρι που καλείται –ύστερα από διάφορες δυσκολίες- να αναθεωρήσει τα θεμέλια της σχέσης του και να επαναξιολογήσει την αγάπη του.


  1. September Sonnet σε χορογραφία της  AnnaSokolow:  ένα ντουέτο που μας ταξιδεύει σε όλα τα σημεία – σταθμούς μίας σχέσης.


  1. In Chakra σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: ο χορός Bharatanatyamαξιοποιείται στο έπακρο: ρυθμοί, κινήσεις, χειρονομίες ενώνονται δημιουργικά με το χώρο και αναπτύσσουν μία δημιουργική δυναμική, χαρίζοντας ενέργεια και αισιοδοξία.


Λίγα λόγια για τον χορογράφο και την ομάδα Dakshina:

Ο DanielPhoenixSingh εμπνέεται από την κοινωνία στην οποία ζει. Οι χορογραφίες του αντανακλούν τη σύχρονη πραγματικότητα αλλά κύριο μέλημά του είναι να αφήνει τους χορευτές και το κοινό να συνδεθούν χωρίς τους περιορισμούς του γραπτού λόγου. Πιστεύει ότι ο κάθε θεατής πρέπει να είναι ελεύθερος να ερμηνεύσει την παράσταση μέσα από το δικό του πρίσμα και να βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα και μηνύματα. Γι’αυτό, κάθε παράσταση της ομάδας Dakshinaείναι κι ένα μέσο που υπερβαίνει σύνορα, κουλτούρες, χρόνο.Η ομάδα Dakshina είναι η μόνη ομάδα που έχει τιμηθεί με το “InnovateArtsAward” από την επιτροπή “ArtsandHumanities” της Ουάσινγκτον.

Στοιχεία Παράστασης

Ημερομηνία: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Ώρα Έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

Οργάνωση: Θέατρο Άβατον, 1st Bollywood Dance Academy,Χώρος: Θέατρο Άβατον || Ευπατριδών 3, Κεραμεικός || Τηλ.: 210-3412689