Έκθεση έργων χαρακτικής του Χριστόδουλου Γκαλτέμη με τίτλο "μνήμη και πόλη" από 18 Νοεμβρίου 2016 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2017

Στα πλαίσια εκδηλώσεων για τη συμπληρωση 50 χρόνων της συλλογής Νεώτερης Αρχιτεκτονικής του Κωνσταντίνου Ζηβα, η zivasart gallery παρουσιάζει εργα του καθηγητή χαρακτικής Χριστόδουλου Γκαλτέμη* με τίτλο "μνήμη και πόλη".

Θα παρουσιαστούν χαρακτικά με την μέθοδο της οξυγραφίας, ακουαρέλλες και ελαιογραφίες, απεικονίζοντας απόψεις κτιρίων της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Εγκαίνια Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 ωρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης εως τις 15 Ιανουαρίου 2017.

ZIVASART GALLERY: Παντανάσσης 1 Μαρούσι απέναντι απο το Golden Hall
Ωρες λειτουργείας: καθημερινά 10.00 .- 20.30


*Ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης γεννήθηκε το 1953 στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήρι χαρακτικής του Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου, με υποτροφία του Ιδρύματος Γ. Κεφαλληνού και του ΙΚΥ. Αποφοίτησε με το βραβείο φιλοτεχνηθέντων έργων.

Αμέσως με το τέλος των σπουδών του του δίνεται η ευκαιρία να εμβαθύνει πρακτικά στην τέχνη της λιθογραφίας, σε γνωστά αθηναϊκά λιθογραφεία και να γνωρίσει δασκάλους του είδους, αποκομίζοντας από την εμπειρία τους. Η καλλιτεχνική του αξία αναγνωρίστηκε νωρίς και έργα του εκτίθενται σε επίσημες συλλογές, πλάι σε ονόματα όπως των Σπ.Βασιλείου, Γ. Βαρλάμου, Κ. Γραμματόπουλου, Γ. Μανουσάκη, Κ. Μαλάμου, Κ. Πρέκα, Π.Τέτση, Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Το 1988 πήρε τριετή υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στη χαρακτική. Είναι ταυτόχρονα ζωγράφος και χαράκτης. Είναι επίσης επίκουρος καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για το σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2008 με το Βραβείο της τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Έχει στο ενεργητικό του δεκαεπτά ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε δεκάδες ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στην Τράπεζα Εργασίας, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Μουσείο Βορρέ, στη Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, στην Πινακοθήκη Χαρακτικής του Κώστα Μαλάμου στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αγρινίου και στην Πινακοθήκη του Δήμου Ναυπάκτου. Επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα ξενοδοχεία Hayatt Regency Θεσσαλονίκης και King George Αθηνών. Ακόμη σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Η.Π.Α., Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54