Η Αδαμαντία "μετακομίζει" στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, για 3 παραστάσεις

Η "Αδαμαντία"στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στις 20,21 & 22 Μαϊου. Το έργο του Παναγιώτη Μέντη, που παρουσιάστηκε τη χειμερινή σεζόν στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου με την Μάνια Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, τώρα έρχεται στον Πειραιά για τρεις τελευταίες μοναδικές παραστάσεις .

Η Αδαμαντία, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άµµο της Αφρικανικής ερήµου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας σε µια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Φόντο της υπόθεσης: Ένα νησί του Αιγαίου, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Κάϊρο, Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Έλληνες, Αιγύπτιοι, Άραβες, Χριστιανοί, Μουσουλµάνοι Σουνίτες, Χριστιανοί Κόπτες, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι. Η Ελλάδα µετά τον εµφύλιο. Η Ελλάδα του Καραµανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα.

Παράλληλα µε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουµπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ, Πόλεµος των έξη ηµερών, Κυπριακό… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή µιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να µεγαλώσει τα παιδιά της, µέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συµβάσεις και συµβιβασµούς. Το έργο είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη και την αποκάλυψή της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου δίνει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Σκηνικά: Μανώλης Ζαχαριουδάκης

Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Σταύρος Σιόλας

Κίνηση: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Α’ Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου

Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα ΟΙκονόμου-ΒαμβακάΑδαμαντία η Μάνια Παπαδημητρίου

Κλαρινέτο/πιάνο: Βασίλης Παπαδημητρίου

Φλάουτο/πιάνο: Χριστίνα Παπατρανταφύλλου

Μαντολίνο: Αντιγόνη Σταυροπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54