Παρουσίαση νέου cd & συναυλία Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη «Νησιά στη βεράντα» στο ΙΛΙΟΝ plus στις 22 Μαΐου

 

Παρουσίαση νέου cd & συναυλία

Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη

«Νησιά στη βεράντα»

22 Μαΐου ώρα 21.00 στο ΙΛΙΟΝ plus

Μπάμπης Τσέρτος, Δήμητρα Μαστορίδου, Ερωφίλη,

Μάκης Σεβίλογλου, Θέλμα Καραγιάννη, Νίκος Καρακαλπάκης

και η Ξένια Ροδοθεάτου

Η Αρετή Κοκκίνου παρουσιάζει την νέα της δισκογραφική δουλεία «Νησιά στη βεράντα» σε μουσική δική της και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη από την MLK με την υποστήριξη της “Κιθαρωδίας”.

Μια μουσική παράσταση – παρουσίαση με σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές στο ΙΛΙΟΝ plus

στις 22 Μαΐου ώρα 21.00

Για την νέα δουλειά «Νησιά στη βεράντα» θα μας μιλήσει

ο Αντώνης Μιτζέλος

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα τραγούδια του δίσκου αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια με τους: Μπάμπη Τσέρτο, Δήμητρα Μαστορίδου, Ερωφίλη, Μάκη Σεβίλογλου, Θέλμα Καραγιάννη, Νίκου Καρακαλπάκη και Ξένιας Ροδοθεάτου

Μαζί τους οι μουσικοί:

Γάσπαρης Μαμμάς : Κλαρινέτο,

Γεώργιος Γκίκας: κρουστά,

Σταύρος Παργινός: βιολοντσέλο

Γρηγόρης Καπόλας: κλασσική κιθάρα

Αρετή Κοκκίνου:Κιθάρα μαντολίνο

Guests: Αντώνης Μιτζέλος, Δημήτρης Κλης (κιθάρες)

Special show: Αντώνης Πασβάντης (καλλιτέχνης ακροβατικών τεχνών και τσίρκου, χορευτής)

Λίγα λόγια για το νέο cd album«Νησιά στη βεράντα»

Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη

Η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της τραγουδοποιού Αρετής Κοκκίνου, σημείο συνάντησης με την στιχουργό Μαρία Παπαδάκη, πλαισιωμένη με ενδιαφέρουσες και «κόντρα» συνεργασίες, κυκλοφορεί από τον Μάρτιο του 2016 από την MLK με την υποστήριξη της “Κιθαρωδίας”.

Η Αρετή Κοκκίνου γράφει την μουσική σε όλα τα τραγούδια και παίζει κιθάρες και μαντολίνο, ενώ τους στίχους σε όλα τα τραγούδια υπογράφει η Μαρία Παπαδάκη Μαζί τους συνεργάζονται αγαπημένοι ερμηνευτές από διαφορετικούς μουσικούς χώρους: Μπάμπης Τσέρτος, Δήμητρα Μαστορίδου, Ερωφίλη, Μάκης Σεβίλογλου, Θέλμα Καραγιάννη, αλλά και η νεότερη Ξένια Ροδοθεάτου, προσφέροντας ο καθένας το δικό του ύφος και συναίσθημα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος συνολικού ακούσματος. Κοινός παρονομαστής το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι, με latin, rock, έως ρετρό επιρροές, που αρχικά προκαλούν μια νοσταλγία για το παλιό, οικείο άκουσμα αλλά ταυτόχρονα ξαφνιάζουν ευχάριστα με την σύγχρονη (μουσική) αισθητική τους.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Πάρης Μαμμάς (κλαρινέτο),Νίκος Ρούσσoς (κρουστά) Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο), Λευτέρης Ανδριώτης (λύρες), Φίλιππος Περιστέρης (πιάνο & ακκορντεόν), Θανάσης Σολούκος (ακκορντεόν), Σταύρος Αναστασιάδης (μπάσσο), Αλέξανδρος Καστανιώτης (γκάιντα). Ο Αντώνης Μιτζέλος συμμετέχει φιλικά χρωματίζοντας ηλεκτρικά με την κιθάρα του δύο τραγούδια.

Track list

1. ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ | Ορχηστρικό | Αρετή Κοκκίνου

2. ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΩΣ | Δήμητρα Μαστορίδου

3. ΑΝΕΜΕ | Ερωφίλη

4. ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ | Ξένια Ροδοθεάτου

5. ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ | Μπάμπης Τσέρτος

6. ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ | Μάκης Σεβίλογλου

7. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ | Ερωφίλη

8. ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ | Μάκης Σεβίλογλου

9. ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ | Δήμητρα Μαστορίδου

10. ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ | Απαγγελία Θέλμα Καραγιάννη

Συντελεστές

Παραγωγή: Αρετή Κοκκίνου

Ηχοληψία/mix: Ιωσήφ Χυδήρογλου | StudioDOTWAV, Αντώνης Παπαβομβολάκης | StudioMUSICROW, P.A. Dove Φίλιππος Περιστέρης | Studio Encore, Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2

Mastering : Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2

Programming: ΙωσήφΧυδήρογλου & Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος

Σύμβουλος παραγωγής & επικοινωνίας | κυκλοφορία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ | ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ

Artwork: endorfini.arts.ideas.people.

Αρετή Κοκκίνου | Τραγουδοποιός & κιθαρίστρια

Με πλούσια μέχρι σήμερα πορεία σε συνεργασίες και παραστάσεις, ξεκινάει συμμετέχοντας στα συγκροτήματα rock | pop «Είλωτες» & «Scoria» ως ηλεκτρική κιθαρίστρια Το 2000 δημιουργεί το σχήμα «Νυχτερινή Απόδραση» και αργότερα συνεργάζεται με τους «Ευδαίμονες» του Δημήτρη Μητσοτάκη, τόσο στην ομώνυμη δισκογραφική δουλειά όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις («Οι κυνικοί ξανάρχονται» του Νίκου Καλογερόπουλου, στην Κλασσική Μαντολινάτα Αθηνών, στις μουσικές παραστάσεις του Σπύρου Κουρκουνάκη, στα προσωπικά προγράμματα του τραγουδιστή της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Κάσσαρη, μαζί με το κλασσικό κιθαρίστα Νίκο Μανιταρά, κα). Έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Μάντζιο, Μαρία Κανελλοπούλου, Πένυ Ξενάκη, Καίτη Κουλλιά κά, καθώς και με τα σχήματα Gaia+ της Γεωργίας Βεληβασάκη και της ethnic/έντεχνης μπάντας «Άραθελ».

Ως τραγουδοποιός και ενορχηστρώτρια υπογράφει και εκδίδει τη πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα» σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Θέλμα Καραγιάννη.

Μαρία Παπαδάκη | Στιχουργός & συγγραφέας

Στην αξιόλογη στιχουργική της πορεία συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες όπως τους: Βάσω Αλαγιάννη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αντώνη Μιτζέλο, Γιάννη Νικολάου, Ζωή Τηγανούρια κά, με τον τον Ελληνοαμερικανό συνθέτη Daniel Alcheh, γράφοντας στίχους για 4 τραγούδια που ακούστηκαν στο soundtrack της ταινίας «Τhe trouble with Bliss» (διάκριση σε Hollywood Media Awards) και που ερμήνευσαν οι Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός και Σοφία Παπάζογλου.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλους σύγχρονους Έλληνες ερμηνευτές όπως τους Βασίλη Λέκκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Λένα Αλκαίου, Μελίνα Κανά, Σοφία Παπάζογλου, Μιχάλη Κουνάλη κά.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Αγάπες δροσουλίτες (εκδόσεις Γκοβόστης) και το μυθιστόρημα Τι γυρεύω εγώ εδώ; (εκδόσεις Φίλντισι).

Συνεργάζεται με το διαδικτυακό περιοδικό Μουσικόραμα με συνεντεύξεις και άρθρα.

Είσοδος 4 Ευρώ

Κοδριγκτώνος 17

Athens

2108824383, 6983600510

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/05/2016 - 09:45