Εκδήλωση για τους 7 μήνες από την έναρξη της δίκης της ΧΑ, την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη

Εκδήλωση για τους 7 μήνες από την έναρξη της δίκης της ΧΑ, την Τετάρτη, 9/12, 7μμ, Σινέ Παράδεισος, Κορυδαλλός

Στους επτά μήνες δίκης στο Κορυδαλλό, μετά από τις συλλήψεις της ηγεσίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, γίνεται φανερό ότι οι δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονιές μας δεν ήταν τυχαίες αλλά κεντρικά οργανωμένες.

Οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου ήταν σχεδιασμένες, είχαν ορμητήρια τα «Γραφεία» τους, είχαν επικεφαλής βουλευτές και πυρηνάρχες και τις εκτελούσαν με πειθαρχία στρατιωτικού τύπου.

Ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ότι κινείται, σφάζεται» ήταν η προτροπή του πυρηνάρχη Νίκαιας, Πατέλη σε συζήτηση καταγεγραμμένη  μέσα στα Γραφεία τους.

Το τελευταίο  διάστημα μέσα στη δίκη επιχειρήθηκε  αποτυχημένα η απαξίωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και των φίλων του.

Η Χρυσή Αυγή, που κραύγαζε «όταν θα φτάσει η ώρα θα καταπέσουν όλες οι κατηγορίες ως αστήριχτες» ρίχνει όλο της το βάρος να μην υπάρχει δημοσιότητα στη δίκη, ούτε πληροφόρηση από τους δημοσιογράφους και φωτογράφους για τις καταθέσεις.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε  στους νεοναζί να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» και να απολαμβάνουν διευκολύνσεις και κρατική χρηματοδότηση για να ανασυντάξουν τα τάγματα εφόδου.

Η ανοχή τους άνοιξε την όρεξη και έτσι είχαμε την επίθεση κατά του Κουμουτσάκου, με την παρουσία του Κασιδιάρη, έξω από τη Βουλή. Είχαμε την επίθεση από τη συνοδεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά αντιφασίστα στη Θήβα. Προκλητική ήταν η παρουσία του Λαγού τόσο στις εκλογές, όσο και με τις απειλές του κατά του ΚΚΕ, στη  Βουλή.

Η Πολιτική Αγωγή στη δίκη δίνει τη μάχη της αποκάλυψης των ευθυνών  για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, όχι μόνο των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών, δηλαδή της ίδιας της ηγεσίας των ναζί της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την ασυλία που είχαν οι χρυσαυγίτες από την ΕΛΑΣ.

Απαιτούμε να προχωρήσει η δίκη με μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών, μακριά από το τόπο του εγκλήματος και με δυνατότητα πλήρους πρόσβασης όλων στη δίκη και εξασφάλισης έτσι της αναγκαίας δημοσιότητας.

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί χωρίς κωλυσιεργίες, να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Ο αγώνας για να μην επανανομιμοποιηθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων προσφύγων,  είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς μνημόνια που σπέρνουν τη φτώχεια, χωρίς φράχτες που πνίγουν γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο.

Ομιλητές:

Δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ: Δ. Ζώτος, Α. Τζέλλης και άλλοι,

Δ. Ψαρράς, δημοσιογράφος,

Π. Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,

Ε. Κουμάντου, Goldendawnwatch.

Χαιρετισμός Δημάρχου  Σ. Κασιμάτη. Παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων και εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων της επιτροπής αγώνα.

Καλούν: 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/12/2015 - 00:59