ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Τ/Ο & Ρ/Φ ΕΡΤ Α.Ε.

Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή

 

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     30/04/2024

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της. Την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με την διοίκηση της ΕΡΤ να κρατάει αδικαιολόγητα σκληρή στάση στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων , την ίδια ώρα ,λόγο σοβαρών ελλείψεων προσωπικού , συνεχίζει να ξοδεύει χρήματα σε ιδιωτικά τηλεοπτικά συνεργεία για μεταδόσεις που πρέπει να παράγονται από το προσωπικό της. Πρόσφατο παράδειγμα, αθλητικές και όχι μόνο, μεταδόσεις που δόθηκαν σε ιδιώτες έναντι χιλιάδων ευρώ παραμερίζοντας τους συναδέλφους των Εξωτερικών Μεταδόσεων. Η αιτιολογία - δικαιολογία που προφορικά μας μεταφέρθηκε σε σχετικό ερώτημα είναι η έλλειψη προσωπικού εικονοληπτών.

Ρωτάμε λοιπόν: Ποιος είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εικονοληπτών ; Μήπως η τακτική της εταιρίας να μην κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή έστω εργαζόμενων με συμβάσεις; Ρητορικό το ερώτημα αφού τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώσαμε ότι δεν ανανεώθηκαν ούτε καν οι συμβάσεις των συναδέλφων που έληξαν.

Δεν είναι όμως μόνο οι εικονολήπτες αλλά σχεδόν όλες οι ειδικότητες που αντιμετωπίζουν την έλλειψη προσωπικού.

Οι συνάδελφοι διοικητικοί είναι πλέον ελάχιστοι και από όσους έχουν απομείνει ενημερωθήκαμε ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών θέλει να μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

 

Τεχνικό και Καλλιτεχνικό προσωπικό με απελπιστικά μεγάλες ελλείψεις.

Από την μία λοιπόν βλέπουμε την διοίκηση να αδιαφορεί για την έλλειψη του προσωπικού και από την άλλη να λέει πως δεν υπάρχει προσωπικό οπότε ας πληρώσουμε ιδιωτικά συνεργεία. Δεκάδες τα παραδείγματα και το κόστος πολλές χιλιάδες ευρώ.

 

Ακόμα ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η απαξίωση και ο παραγκωνισμός της φωτογράφου της ΕΡΤ. Μάλλον η διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας προτιμά σε δουλειές όπως η EUROVISION να συνεργάζεται με ιδιώτη φωτογράφο και όχι με την πεπειραμένη συνάδελφο φωτογράφο.

Η ΕΡΤ δίνει δουλειές και χρήμα σε ιδιώτες, κατά τα άλλα όμως αρνείται να αναγνωρίσει ως καλλιτεχνικό προσωπικό τους ηλεκτρολόγους που εργάζονται στα studio και σε συνεργασία με τους δ/ντές φωτογραφίας παρεμβαίνουν καλλιτεχνικά στον φωτισμό τους, για να μην αυξήσει τα έξοδα μισθοδοσίας.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την Σ.Σ.Ε. οι οποίες έχουν παγώσει τις τελευταίες εβδομάδες με ευθύνη της διοίκησης, επισημαίνουμε ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας εργάζονται με μόνο σκοπό την υπογραφή της που θα ικανοποιεί όλους τους συναδέλφους.

Τέλος, καλούμε την διοίκηση της εταιρίας επιτέλους να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, να σταματήσει να κρύβεται και να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης .

 

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

 

Β. Λιαπίκος                                                Χρ. Μπελεσιώτης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01/05/2024 - 11:09