Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ….’’ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΕΝΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 21%

 

Απλήρωτοι παραμένουν πολλοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα δωμάτια αυξήθηκαν, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή ο πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, ζητώντας από τους εργοδότες την εξόφληση των δεδουλευμένων.
«Γεγονός αποτελεί μετά από έρευνα της εταιρίας Trivago ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα αύξησης ξενοδοχειακών τιμών  αλλά προφανώς και πρώτη στη λίστα για απλήρωτους εργαζόμενους στα τουριστικά επαγγέλματα.» τονίζει ο κ. Σταμούλης
«Το Καλοκαίρι » συμπληρώνει « έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση μήνα και οι ξενοδοχειακές τιμές σε σύγκριση με τον προηγούμενο Ιούνιο παρουσιάζονται αυξημένες.»
Σύμφωνα με την έρευνα της Trivago οι τιμές Ιουνίου στη Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση 21%, σε σχέση με τον Ιούνιο 2013,
Το ποσοστό αύξησης τιμών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Αντίθετα οι ανταγωνίστριες ως προς την Ελλάδα χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία ( μείωση 1% ) και η Τουρκία( 15% ) είτε διατηρούν τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είτε τις ρίχνουν δραματικά.
«Η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου έχει φτάσει στο ζενίθ ωστόσο μέχρι και σήμερα πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου στο Τουρισμό καλώντας όλους τους κακοπληρωτές ξενοδόχους να αρχίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους και να πάψουν να επικαλούνται την οικονομική κρίση καθώς ‘’τα ποσοστά αύξησης ξενοδοχειακών τιμών μιλούν μόνα τους για τα ποσοστά αύξησης των εσόδων τους.’’
ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ …’’ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.’’.

 

‘’ Πριν βγείτε να μιλήσετε σε οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή, πρέπον θα ήταν να επικοινωνείτε με τους υπευθύνους συνδικαλιστές ώστε να ενημερώνεστε ανάλογα, για όλα τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο του τουρισμού.’’συστήνει στο βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή τη τηλεοπτική συμμετοχή του βουλευτή σε συζήτηση για τουριστικά θέματα.

Το Σωματείο εκτιμά ότι για άλλη μια φορά ο βουλευτής της ΝΔ παραμένει ανενημέρωτος για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού ,του προτείνει να παραδειγματιστεί από συναδέλφους του που ζητούν συναντήσεις με τη διοίκηση για ενημέρωση τους και του επισυνάπτει έγγραφα σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣΕρώτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επιβολή μηνιαίας εισφοράς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών.

Οι βουλευτές μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Γάκης ζητούν να μάθουν

* Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ και οι μητέρες εργαζόμενες του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, καθώς και οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. αλλά και να επανέλθει το εισοδηματικό κριτήριο στις 40.000 €;

*Αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα για σχεδιασμούς περί επιβολής μηνιαίας εισφοράς; Και εάν ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να μην επιβληθεί η μηνιαία εισφορά;

*Αν έχει υλοποιηθεί η μεταφορά και η συνέχιση της χρηματοδότησης της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020;

*Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκείμενου να ενταχθούν στην ως άνω δράση όλα τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά που θα το αιτηθούν και το δικαιούνται βάση των τεράστιων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από το καθεστώς των μνημονίων στην πατρίδα μας; και

*Ποιο είναι το συνολικό ποσό που χορηγείται για την περίοδο 2014-2015 για τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»;

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ 76η ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Στην 76η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που

θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο σήμερα και αύριο ,26 και 27 Ιουνίου αντίστοιχα , θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.

Τον . Υπουργό θα συνοδεύσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αθανάσιος Κυριαζής.

Γ.ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ..ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ’’

 

«Για το μόνο που μπορώ να κατηγορηθώ είναι ότι θα αφήσω στα ταμεία της Περιφέρειας 40 εκατομμύρια ευρώ. Το περιφερειακό συμβούλιο αλλάζει το τεχνικό πρόγραμμα, θέτοντας άλλες προτεραιότητες.» δήλωσε χθες στον Ραδιοφωνικό σταθμό ‘’ΠΑΛΜΟ’’ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, απαντώντας στη Νεοεκλεγμένη Περιφερειακή παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»..για τα κονδύλια, που ισχυρίζεται ότι δεσμεύει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ. Μαχαιρίδης θεωρεί ότι αφορμή για τις αντιδράσεις της νέας Περιφερειακής αρχής είναι η κατασκευή του ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους της Περιφέρειας.
«Εμείς δεν εντάσσουμε κανένα καινούριο έργο, δεν δεσμεύουμε ούτε ένα ευρώ» ξεκαθάρισε ο κ. Μαχαιρίδης, κάνοντας γνωστό ότι από τα 40 εκατομμύρια ευρώ, τα μόνα έργα που έχουν ήδη νομικές δεσμεύσεις ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ

.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟΟ έλεγχος του παράνομου πλανόδιου και του στάσιμου εμπορίου.απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση δημάρχου και εκπροσώπων Αστυνομίας, Λιμενικής Αρχής. Από τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά ζητήθηκε η λήψη αυστηρών μέτρων κατά την άφιξη των πλοίων στο λιμάνι της Κω καθώς και η εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων σε όλο το νησί.
Οι εκπρόσωποι των αρχών διαβεβαίωσαν τον κ. Νικηταρά ότι οι έλεγχοι πρόκειται να ενταθούν άμεσα. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την προσπάθεια του Δήμου και της Αστυνομικής αρχής θα συνδράμει ο Εμπορικός Σύλλογος με εκπρόσωπό του, ιδιαίτερα κατά τις ώρες άφιξης των πλοίων.

‘’ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ678’’ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑΤη ταινία "οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678" προβάλλει το  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, σε  μια προσπάθεια  ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας, απόψε στις 7μμ στον χειμερινό «Ορφέα» με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και εξιστορεί  τη σκληρή πραγματικότητα στην Αίγυπτο όπου η θέση της γυναίκας είναι υποβαθμισμένη σε κάθε ζωτικό χώρο και στην καθημερινότητα της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

 

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΥΟ ΚΙΝΕΖΩΝ ‘’ΜΑΣΕΡ’’ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

Δυο υπήκοοι Κίνας (ένας άνδρας και μια γυναίκα) ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες σε παραλία της Καρπάθου από αστυνομικούς του τμήματος του νησιού, γιατί παρείχαν υπηρεσίες μασάζ (χειροπρακτικές μαλάξεις) έναντι αμοιβής σε λουόμενους χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 300 ευρώ, λάδια, πετσέτες και τιμοκατάλογος.