Η Ρωσία απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Κριμαία

Η ρωσική κυβέρνηση απέρριψε ως «αντιπαραγωγικό» το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που κηρύσσει άκυρη την προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι προχώρησαν σε εκβιασμό για να επιτύχουν την υποστήριξη του κειμένου.

Το ψήφισμα, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό, εγκρίθηκε την Πέμπτη με 100 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 58 αποχές κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε μια ψηφοφορία όπου οι δυτικές χώρες προσπάθησαν να δώσουν μια εικόνα απομόνωσης της Ρωσίας.

«Η συγκεκριμένη αντιπαραγωγική πρωτοβουλία απλά περιπλέκει τις προσπάθειες για την επίλυση της εθνικής πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του Ψυχρού Πολέμου για να εξασφαλίσουν υποστήριξη για αυτό το ψήφισμα. Η πίεση φτάνει ακόμη και στο σημείο του πολιτικού εκβιασμού και των οικονομικών απειλών, ώστε μια σειρά από χώρες να ψηφίσουν υπέρ», συνεχίζει η ανακοίνωση.