Στα φώτα της ράμπας

Η ραδιοφωνική εκπομπή για το Θέατρο με τον Γιάννη Γαβρίλη, κάθε Δευτέρα 13.00-14.00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕrtOpen.

Τη Δευτέρα17 Νοεμβρίου φιλοξενούνται...

Σε μια ημέρα γεμάτη μνήμες όπως αυτή της 17ης Νοεμβρίου 41 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καθώς, ενώ θυμόμαστε, η ζωή συνεχίζεται...

Στο πρώτο ημίωρο

Μαζί μας στο studio του Δευτέρου Προγράμματος της ΕrtOpen o Δημήτρης Μαλισσόβας και ''Μια Ελλάδα Θέατρο''.

Θα μας μιλήσει για αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση που ανεβαίνει από 17\11 και κάθε Δευτέρα στις 20.00 στο Θέατρο ''BADMINTON'' που σκηνοθέτησε, έγραψε και τα κείμενα μετά από μια δική του ιδέα.

 Η περιπλάνηση των ''μπουλουκιών'' ( όπως ονομάστηκαν οι θίασοι που από τις αρχές του΄50 περιόδευαν ανά την Ελλάδα και έπαιζαν  το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο τους σε καφενεία και πλατείες μέχρι σε τσαντίρια η χωράφια.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με μουσικές και τραγούδια των πιο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που πρωτοακούστηκαν στη σκηνή του θεάτρου.

Δεύτερο ημίωρο..

.. Και τη θέση του Δημ. Μαλισσόβα παίρνει ένας αγαπημένος μας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Που φέτος στο Θέατρο του ''Στοά'' που βρίσκεται στη περιοχή του Ζωγράφου, επαναλαμβάνει μια παλιά του θεατρική παράσταση. Τη ''Μήδεια'' του Μπόστ.

Θα μας ''εξηγήσει'' πως μετά από το πρώτο της ανέβασμα το 1993 η ''Μήδεια'' εν έτη 2014 εξακολουθεί να προκαλεί τους θεατές να ''χαμογελάσουν και οχι να χαχανίσουν'' όπως έλεγε και ο Μπόστ, αν η ''αποδομένη''τραγωδία του Ευριπίδη με τις ''πινελιές'' του Μπόστ, επιτραπεί επί τέλους από το Υπουργείο- πρώην Παιδείας  την παρακολούθηση της παράστασης και από μαθητές και δεν το θεωρεί ακόμη ως ''ακατάληλον''.Ο Θαν Παπαγεωργίου επίσης θα μας περιγράψει πως ''ένας κροκόδειλος έφαγε ένα παιδάκι που κολυμπούσε στο ποτάμι'' η 'γιατί ένας στιχουργός εκθειάζει μια ''Ρομβία αφιχθέντος και σταθέντος στη γωνία, μελωδίες μας παράγει, ευφρανθείς η γειτονία''. Και όλα αυτά υπό την απειλή της Μήδειας να σφάξει τα παιδιά της γιατί ''ελευθεριάζουν'' και όχι μόνο!!

Παράλληλα με την παρουσίαση των δύο αυτών παραστάσεων από τους συντελεστές τους θα μεταδοθούν και χαρακτηριστικά αποσπάσματα που κατά αποκλειστικότητα έχει εξασφαλίσει η εκπομπή.

Συντονηστήτε ''www.ertopen.gr.'', Δια δώστε το. Επικοινωνήστε με την εκπομπή με γραπτό μήνυμα. 2Π κενό, το μήνυμα σας και αποστολή στο 54045.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54