Αυστραλία: Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη που κατήγαγε, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον θα είναι σε θέση να προωθήσει τη νομοθετική του ατζέντα χωρίς να έχει ανάγκη την υποστήριξη ανεξάρτητων. 

Ο συνασπισμός του Μόρισον διέψευσε όλες τις δημοσκοπήσεις και τις προβλέψεις και παρέμεινε στην εξουσία χθες, γεγονός που ο ίδιος περιέγραψε ως εκλογικό θαύμα.

Η εκλογική επιτροπή της Αυστραλίας ενημέρωσε σήμερα ότι ο συνασπισμός του Μόρισον θα καταλάβει 76 έδρες στην αυστραλιανή εθνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από 151 αιρετά μέλη.  Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή εξάλλου, ο κυβερνητικός συνασπισμός προηγείται στην καταμέτρηση των ψήφων που κρίνουν μία από τις τρεις έδρες όπου ακόμη το αποτέλεσμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. 

Ο Άντονι Γκριν, αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου ABC που χαίρει γενικού σεβασμού, εκτίμησε ότι ο συνασπισμός του Μόρισον θα κερδίσει ακόμη μία έδρα, κάτι που θα του επιτρέψει να διαλέξει τον επόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου και να έχει την πλειοψηφία των εδρών.

ΑΠΕ