Γάζα: Ξεπερνούν τους 316 οι νεκροί

«Συγκρούσεις» μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων μαχητών σημειώθηκαν σήμερα στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό έδαφος και έκανε λόγο για σφοδρές μάχες με τον στρατό στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, απέναντι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Μαγάτζι.

Την ίδια ώρα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι 20 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους ένα παιδί σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνοντας σε 316 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, στην 12η πλέον ημέρα της επιχείρησης Protective Edge στον παλαιστινιακό θύλακα, της πλέον αιματηρής από το 2009. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 2.280.


Οι δύο τελευταίες αεροπορικές επιδρομές το πρωί στοίχισαν τη ζωή ενός εξάχρονου παιδιού στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ενός ανθρώπου βορείως της πόλης της Γάζας.

Από ισραηλινής πλευράς, ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα από "φίλια" πυρά.Πηγή: ΑΠΕ