Αυξάνονται οι νεκροί μετά τη χερσαία ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Σε κόλαση μετατράπηκε πάλι η Γάζα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης των Ισραηλινών.

Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός ισραηλινού στρατιώτη σε συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ενώ άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τα αεροπορικά πλήγματα που συνεχίζονται και τους βομβαρδισμούς με χερσαία μέσα φτάνει τους 27 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει η Haaretz, οι κάτοικοι μιλούν για ισχυρά πλήγματα των χερσαίων δυνάμεων σε ουσιαστικά ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με μια πηγή της παλαιστινιακής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα της στη Γάζα, 80% των θυμάτων είναι άμαχοι.

PALESTINE2 535 355


Νετανιάχου: Η επέμβαση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί μέχρι να καταστραφούν τα τούνελ που έχει σκάψει η Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα και η επιχείρηση αυτή είναι καθοριστική για να "πληγούν" οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Δεν είναι δυνατόν να διευθετηθεί (το πρόβλημα) των υπογείων σηράγγων μόνο από αέρος. Οι στρατιώτες επιχειρούν γι αυτό επί του εδάφους", δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διευκρινίζοντας ότι ο στρατός θα "πλήξει τις υπόγειες σήραγγες του τρόμου από τη Γάζα μέχρι το Ισραήλ".
"Οι οδηγίες μου είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως", είχε δηλώσε.

Πηγή: www.star.gr


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18/07/2014 - 21:23