«Αποκατάσταση νομιμότητας» με την ΠΝΠ εκτός ισχύος;

Με το μανδύα της «αποκατάστασης της νομιμότητας» προσπάθησε η κυβέρνηση να περιβάλλει την αστυνομική επιχείρηση φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΤ. Μέσα στη μεγάλη της σπουδή τεχνηέντως «ξεχνά» ότι η περίφημη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας η ΕΡΤ έχει καταργηθεί δεν τελεί σε ισχύ από τις 18 Οκτωβρίου.

 

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θυμούνται... διότι η διαβόητη ΠΝΠ αφέθηκε να εκπνεύσει λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου για την κύρωσή της από τη Βουλή. Η κυβέρνηση ακύρωσε αιφνιδιαστικά την προγραμματισμένη συζήτηση της στις 9/10 παραπέμποντας την ανεπιστρεπτί στις καλένδες, προκειμένου να παρακαμφθεί ο σκόπελος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν ότι δεν θα την ψηφίσουν.

 

Τελικά αυτό που έφθασε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου ήταν μια τροπολογία εντός νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ η οποία νομιμοποιούσε τον ειδικό λογαριασμό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και επικύρωνε τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ.

Όσο για τη Δημόσια Τηλεόραση που λειτουργεί υπό πλήρη αδιαφάνεια και εκτός των ορίων νομιμότητας, ούτε λόγος...

 

Όταν δε ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτικό κανάλι από βουλευτή της αντιπολίτευσης για ποια αποκατάσταση της νομιμότητας μιλά όταν δεν υπάρχει καν σε ισχύ η ΠΝΠ η οποία δεν επικυρώθηκε ποτέ, απάντησε «αποστομωτικά» πως υπάρχει η επικύρωση από το ΣτΕ, το οποίο να σημειώσουμε δεν έχει εκδόσει καν απόφαση!

 

Μετά από αυτά και μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση τροπολογίας που εκχωρεί δωρεάν τις ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες στα μεγάλα κανάλια (η ΔΤ είναι πάλι εκτός, τυχαίο;) , δίνοντας τους παράλληλα «άφεση αμαρτιών» για την 23χρονη παράνομη λειτουργία τους, η κυβέρνηση μπορεί θεωρεί ότι δικαιούται να επιβάλλει τη νομιμότητα ως η άξια θεματοφύλακάς της.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07/11/2013 - 14:38