Ρόδος: Εκδήλωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «ΝΑΠΟΛΑ-Ελίτ για τον Φύρερ» (σκηνοθεσία: Dennis Gansel, 2004).

Αφορμή, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και του Αντιφασιστικού/Αντιναζιστικού Αγώνα, του ΟΧΙ που ειπώθηκε από τον ελληνικό λαό που έχυσε το αίμα του στον αγώνα εναντίον του φασισμού, του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, στις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
«ΝΑΠΟΛΑ-Ελίτ για τον Φύρερ»
Γερμανία 1942. Το χιτλερικό καθεστώς βρίσκεται στο απόγειο της πολιτικής και στρατιωτικής του δύναμης.

Ο 17χρονος Φρίντριχ (Max Riemelt, Το Κύμα) είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μποξέρ, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να μπει στη σχολή Νάπολα (Eθνικοπολιτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα). Ο Φρίντριχ βλέπει τη μεγάλη ευκαιρία που του προσφέρεται να ξεφύγει από τους ταξικούς φραγμούς και γράφεται στη σχολή. Αρχικά είναι ενθουσιασμένος από το επαναστατικό κλίμα και τις δυνατότητες που του προσφέρονται εκεί. Όταν όμως γνωρίζει τον ευαίσθητο ʼλμπρεχτ (Tom Schilling) και τον φιλειρηνικό τρόπο σκέψης του, γεννιέται η αμφιβολία για την υπεροχή του Φύρερ και του συστήματός του..

 

Πηγές: εφημερίδα Ροδιακή
Facebook αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Ρόδου