Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ- Βαριά καταγγελία από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη «διαφθορά» το «πολύ προσωπικό» τα δυο χιλιάδες κεφάλια που ήθελαν οι τροϊκανοί, αλλά για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου κατήγγειλε χθες ο Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτής Β’ Αθήνας και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος από το 2007 προβλέπει για την ΕΡΤ ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε, τόνισε ο κ Κακλαμάνης, οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο καλώντας να μην γίνει τώρα με την ψηφιακή ότι έγινε το 1989 με την αναλογική τηλεόραση.

 

Οι δηλώσεις του Απόστολου Κακλαμάνη

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη «διαφθορά», για το «πολύ προσωπικό». Δεν έκλεισε γιατί «ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια». Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε «κομμένα τόσα κεφάλια». Αυτά είναι εξοργιστικά.»
 
«Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ»

«Για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ό,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα,  με την ψηφιακή τηλεόραση»