ΠΟΕ ΔΟΥ: Οι πρώτες απολύσεις ανακοινώθηκαν - συγκέντρωση την Παρασκευή στο Υπουργείο Οικονομικών

Σε κινητοποίηση μετά την ανακοίνωση της κατάργησης 14 ΔΟΥ, καλεί η ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΕ ΔΟΥ, για τις 7πμ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, στο Υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις και δηλώσειςτης πολιτικής ηγεσίας ότι «κανένας δεν περισσεύει στο Υπουργείο Οικονοµικών και ότι η δουλειά όλων είναι απαραίτητη για την εύρυθµη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών» οι πρώτες απολύσεις ανακοινώθηκαν.
Η απόφαση περί συµµετοχής και του Υπουργείου Οικονοµικών στις απολύσεις του Σεπτεµβρίου µε 400 άτοµα (που αφορά όπως συζητείται τις 4 ώρης απασχόλησης αορίστου χρόνου καθαρίστριες) και οι πληροφορίες για επιπλέον απολύσεις σε επόµενο στάδιο, δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό!
Η επιλογή των συναδέλφων που θα απολυθούν πρώτοι, σχετίζεται και µε τη διεκδίκηση συγκεκριµένων αντικειµένων από ιδιώτες. Η καθαριότητα των υπηρεσιών µας, θα ανατεθεί σε ιδιωτικά συνεργεία, µε πολύ µεγαλύτερο κόστος για το δηµόσιο και µε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους εκεί εργαζόµενους, αδιαφορώντας ακόµα και για ζητήµατα ασφάλειας, φορολογικού απορρήτου κ.λπ.


Είναι προφανές, ότι η ίδια διαδικασία, θα ακολουθηθεί και για άλλα αντικείµενα των υπηρεσιών µας που σχεδιάζεται να εκχωρηθούν σε ιδιώτες.Μετην ίδια δηλαδή διαδικασία θα «εξασφαλιστούν» και οι τουλάχιστον 2.000 επιπλέον προς απόλυση συνάδελφοι.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ:
Θα επιτρέψουμε την απόλυση 400 συναδέλφων μας;
Θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων σε ικανούς & λιγότερο ικανούς, διευκολύνοντας την κυβέρνηση, στη διαδικασία επιλογής όσων πρόκειται να απολυθούν πρώτοι;
Θα κλείσουμε τα μάτια σε μια διαδικασία η οποία ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αφορά μόνο τους πρώτους 400, αλλά το επόμενο διάστημα θα ακουμπήσει το σύνολο των συναδέλφων, ανεξάρτητα από κατηγορία, τυπικά προσόντα, τρόπο πρόσληψης κλπ;
Θα ανεχτούμε την πολιτική των περικοπών, των απολύσεων και της εξαθλίωσης;
Αυτή η παράνοια πρέπει να πάρει τέλος. Κανένας εργαζόµενος δεν θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του, ούτε στο ∆ηµόσιο, ούτε στον Ιδιωτικό τοµέα.


∆ΕΝ ΘΑ ∆ΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ


✓ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
✓∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σας καλούμε την Παρασκευή 23.8.13 στις 7π.μ. σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (ΚαραγιώργηΣερβίας10) Κανένας δενείναι στο απυρόβλητο !
∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ


ΠΟΕ-∆ΟΥ


ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN ΣTIΣ ΔHMOΣIEΣ OIKONOMIKEΣ YΠHPEΣIEΣ


ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 -Τ.Κ. 105 62 AΘHNA / THΛ.: 210-36 22707 •FAX: 210-36 38782 /

www.poedoy.gr• e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΡΟΣ,  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΗΣ,  ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21/08/2013 - 16:50