Την Παρασκευή απολογείται ο δράστης ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του στη Σητεία

Προθεσμία για την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθεί, πήρε ο 36χρονος από τη Σητεία, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του, μέσα στο σπίτι της.

Ο φερόμενος ως δράστης, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού, ηλικίας 6 και 18 μηνών αντίστοιχα, βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο τη στιγμή της δολοφονίας.

Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί κι έτσι την Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στη Σητεία, όπου λίγο νωρίτερα είχε έντονο καβγά με τον πρώην σύζυγό της. Πάνω στον καβγά ο 36χρονος φέρεται να έπιασε την 32χρονη από τον λαιμό και να τη στραγγάλισε ενώ στο σπίτι ήταν και τα δύο παιδιά τους. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας, το εν διαστάσει ζευγάρι είχε μια διαταραγμένη σχέση και οι καβγάδες τους ήταν αρκετά συχνοί.

Σημειώνεται ότι η κηδεία της 32χρονης μητέρας, εργαζόμενης στον Δήμο Σητείας στο Τμήμα Πρασίνου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου καλεί τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και τους γνώστες τέτοιων περιστατικών, να καταγγέλουν αυτά τα γεγονότα, προκειμένου να αποφεύγονται ανάλογες τραγωδίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού», δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της «αθέατης βίας» που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την «αδυναμία» εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.  

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ».