Β. Μώραλη – Κρατική Ραδιοτηλεόραση Αυστραλίας SBS: Εγκληματικό το κλείσιμό της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013

Η Βάσω Μώραλη ήταν και είναι μια καλή φίλη που είχαμε την ευτυχία να   έχουμε για 30 χρόνια στο πλάι μας στα contrlols και στα studios της ΕΡΤ .

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η Βάσω ήταν η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που περιέγραψε απο τα ερτζιανά ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που έδωσε στο newsbeast ξεκινώντας από το τέλος , στο οποίο σχολιάζει από καρδίας το πραξικόπημα του "μαύρου" του περασμένου Ιουνίου.

   - Υπήρξατε πάρα πολλά χρόνια στην ΕΡΤ. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για το λουκέτο και όσα ακολούθησαν αυτού

   «Ευτύχησα να εργαστώ στην ΕΡΤ για 30 συνεχή χρόνια –απ’ τα 21 μου. Για μένα η ΕΡΤ ήταν το σπίτι μου, το “σχολειό” μου, ο χώρος κατάθεσης της ψυχής μου καθημερινά -όπως και για πολλούς άλλους συναδέλφους.


   Αυτό που έγινε με το κλείσιμό της, εν ψυχρώ, στις 11 Ιουνίου 2013 ήταν απλώς εγκληματικό. Εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων/συναδέλφων μου και των οικογενειών τους, εις βάρος του ελληνικού λαού, που στερήθηκε το βασικότερο εργαλείο της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας του.

   Τα αρκετά αρνητικά που βάραιναν την ΕΡΤ (ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος, διαφθορά σε υψηλό βαθμό, αναξιοκρατία) είναι χαρακτηριστικά όλου του δημόσιου τομέα της χώρας μας. Δεν αποτελούν άλλοθι, αλλά πιστεύω πως αν η όποια κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για εξυγίανση ενός χώρου, μπορεί -ή πρέπει- να βρει τον δρόμο να επιβάλει τον εξορθολογισμό και την εξυγίανση με λογικό και κοινώς αποδεκτό τρόπο.

   Το λουκέτο -και με τον τρόπο που μπήκε, ιδιαίτερα- ήταν αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Που το πλήρωσαν αθώοι άνθρωποι... Και δεν εξασφάλισε καν μια καλύτερη διάδοχη κατάσταση, όπως φαίνεται, δυστυχώς».Πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5.html

Ολόκληρη η συνέντευξη:

http://www.newsbeast.gr/media/arthro/688796/stin-ellada-i-metadosi-agonon-paramenei-apokleistika-se-adrika-heria/