Φυσάει Κόντρα: Το κτήμα και η βίλα του Ιόλα στους πολίτες

Επιτυχημένη, ως πρώτο βήμα, χαρακτηρίζει το κίνημα «Φυσάει Κόντρα» την κινητοποίηση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη, 29 Μαΐου, στο κτήμα Ιόλα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ακολουθεί συνέλευση πολιτών την Τριτη, 3 Ιουνίου, στον  χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων (Αγ.Τριάδας και Δημοκρατίας 2) και επόμενη κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου:

"Ένα πρώτο βήμα έγινε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να περάσει το κτήμα και η βίλλα Ιόλα στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Τη στιγμή που οι δημοτικές αρχές της πόλης (οι προηγούμενες, αλλά δυστυχώς και οι νεοεκλεγείσες) συμμετείχαν σε θεατρική παράσταση, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την σημερινή «ιδιοκτησία» του χώρου και ότι το κτήμα Ιόλα «ανοίγει» κατόπιν ευγενικής του παραχώρησης(!), δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο χώρο απαιτώντας το αυτονόητο: Το κτήμα και η βίλα του Ιόλα, να περάσουν πραγματικά στα χέρια των κατοίκων και να δοθεί τέλος, τόσο στην απαξίωση και την αδιαφορία από τη μεριά του δήμου, όσο και στα ιδιωτικά συμφέροντα που ψάχνουν να ανοίξουν το δρόμο για οικοπεδοποίηση.

Σαν «Φυσάει Κόντρα», μαζί με άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες, καλέσαμε με ανακοίνωση τους κατοίκους της πόλης για να μην αφήσουν αναπάντητο το ποιος ανοίγει τον χώρο και με ποια πρόθεση.Την απάντηση σε αυτό το πρωτεύον ερώτημα θα τη δώσει η συνέλευση των κατοίκων και όχι όποιος νομίζει ότι μπορεί να ιδιοποιηθεί τον χώρο προς -κάθε είδους- ίδιον όφελος.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη, όπουμε πολλούς ακόμα κατοίκους της περιοχής και όλης της πόλης της Αγίας Παρασκευής, συμμετείχαμε στην κινηματική απόφαση του κόσμου που συγκεντρώθηκε έξω από το κτήμα, να μπούμε μέσα στον υπέροχο αυτό τόπο, όχι για να παρακολουθήσουμε εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω ένα χώρο που ανήκει στο λαό.

Την είσοδο στο κτήμα, παρά την απαγόρευση του «ιδιοκτήτη», ακολούθησε μια ενθουσιώδης συνέλευση των κατοίκων στην οποία επικυρώθηκε η αγωνιστική απόφαση για διεκδίκηση του χώρου, καθώς και τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια αυτή.

Κεντρικό επόμενο ραντεβού, ορίστηκε η Κυριακή 15 Ιουνίου, όπου καλείται όλος ο λαός της Αγίας Παρασκευής να βρεθεί εκ νέου στο κτήμα Ιόλα και να διοργανώσει στον χώρο του κτήματος μια ακόμα πιο μαζική, ανοιχτή συνέλευση που θα συνδυαστεί με πολιτιστικές δραστηριότητες.Την Τρίτη 3 Ιουνίου, ώρα 19.00, θα μαζευτούμε στον χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων, Αγ.Τριάδας και Δημοκρατίας 2, για τον περαιτέρω συντονισμό καιπροώθηση της δράσης για την επανοικειοποίηση του χώρου.

Οι εκλογές τελείωσαν και όλα είναι μπροστά μας. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας μένει να πραγματοποιηθούν….Το κτήμα Ιόλα ήταν ένα από τα επίδικα ζητήματα. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες της πόλης μας είναι εδώ, περιμένουν όλους εμάς για να Φυσήξει Κόντρα στην πόλη μας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ"
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01/06/2014 - 16:23