Βίαιη και βασανιστική θανάτωση βασιλικής ζαργάνας στην Χαλκίδα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)

&

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Βίαιη και βασανιστική θανάτωση βασιλικής ζαργάνας στην Χαλκίδα

Η Ομοσπονδία μας  ενημερώθηκε  για την αποτρόπαια  θανάτωση πιθανότατα  από λουόμενους  μιας βασιλικής ζαργάνας , η οποία είτε γιατί αποπροσανατολίστηκε , είτε λόγω ασθένειας ή για να γεννήσει  βρέθηκε στα ρηχά νερά σε παραλία της Χαλκίδας .

Τα σχετικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει ευρέως  στο διαδίκτυο, ελληνικό και ευρωπαϊκό, δείχνουν να ασκείται  στο ζώο μια απίστευτη βία που έφθασε στο σημείο της θανάτωσής του .

Ως Ομοσπονδία δηλώνουμε και επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1.Θα ασκήσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής όταν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο , ώστε με τον καλύτερο δικονομικό τρόπο υποστηριχθεί η κατηγορία προς κάθε υπεύθυνο της θανάτωσης αυτής .

2.Καλούμε τις Λιμενικές Αρχές με τρόπο σύννομο, υπεύθυνο και ενδελεχή να προχωρήσουν και να συλλέξουν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στην ποινική δίωξη όλων όσων συμμετείχαν στην εγκληματική αυτή πράξη .

3.Τυχόν προσπάθεια συγκάλυψης ή κουκουλώματος των ευθυνών  είτε αφορά  φυσικά πρόσωπα είτε  τις εμπλεκόμενες Αρχές θα μας βρει κάθετα αντίθετους.

4.Ο νόμος 4039/12 πέραν της ποινικής δίωξης για βαριά κακοποίηση –θανάτωση ζώου προβλέπει και χωριστά διοικητικά πρόστιμα , τα οποία καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να επιβάλλουν πάραυτα .

5. Η ωμή αυτή βία που ασκήθηκε στο ζώο μας δημιουργεί για ακόμη μια φορά προβληματισμό και τρόμο για την συνεχή , συστηματική και πολλές φορές ακραία κακοποίηση χιλιάδων ζώων το χρόνο στην χώρα μας χωρίς καμία κρατική Αρχή  , διαχρονικά , να ενδιαφερθεί σοβαρά και εμπεριστατωμένα για το συνεχές αυτό έγκλημα που γίνεται κάθε μέρα , σε όλη την επικράτεια , με κάθε τρόπο και μέσον

6.Η Ομοσπονδία μας στηρίζει το ψήφισμα του Avaaz  που είδε σήμερα την δημοσιότητα για το στυγερό αυτό έγκλημα .

Και ας μην ξεχνάμε ότι η καταδίωξη και η δολοφονία του μικρού ψαριού, με τον τρόπο που έγινε από το πλήθος ,είναι κατακριτέα και από Ηθικής πλευράς.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 145 Ζωοφιλικών Σωματείων