Αντιδράσεις για το βιογραφικό του «άριστου» Γιάννη Τρουπή, που αναλαμβάνει τα ηνία ενημέρωσης στην ΕΡΤ

Αίσθηση προκαλεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ (επιφορτισμένος επί χρόνια με την κάλυψη του ρεπορτάζ της ΝΔ), Γιάννης Τρουπής, και ο επίσης πολιτικός συντάκτης, αλλά στο ραδιόφωνο, Φώτης Καφαράκης, είναι οι δύο υπεύθυνοι για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη αναλάβει τα ηνία του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, ενώ  προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στο Ραδιομέγαρο, όπου συναντήθηκε με αρμοδίους.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που θυμούνται τις καταγγελίες που είχαν υπάρξει από την εποχή της ΝΕΡΙΤ (μετά το «μαύρο» δηλαδή στην ΕΡΤ) αναφορικά με το πρόσωπο του Γιάννη Τρουπή, ο οποίος παρά το γεγονός πως δεν κατείχε ούτε πτυχίο ΑΕΙ ούτε πτυχίο ΤΕΙ, προσελήφθη ως πολιτικός συντάκτης παρακάμπτοντας άλλες περιπτώσεις, με πολύ π περισσότερα τυπικά προσόντα. Μάλιστα, το «κλειδί» για την πρόσληψή του φαίνεται πως ήταν τότε η προσωπική συνέντευξη, όπου βαθμολογήθηκε σχεδόν με άριστα (950 από 1000 συνολικά μόρια).

 

Σήμερα πάντως ο ίδιος έρχεται να καταλάβει ένα καίριο πόστο στη δημόσια τηλεόραση, παρά το γεγονός πως το προφίλ του δεν ταιριάζει ακριβώς στην «αριστεία» που ευαγγελίζεται η ΝΔ.


πηγή tvxs