Συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας: Μειώνεται συνεχώς ο πληθυσμός της Ελλάδας (video)

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τα συμπεράσματα του πορίσματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς προβλέπεται τεράστια μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το 2050.
Όλα τα κόμματα στηρίζουν το πόρισμα εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.
Αλ. Τσίπρας: Το δημογραφικό δεν λύνεται με πολιτικές λιτότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κορυφαίο ζήτημα, τόνισε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, επιδείνωσαν το πρόβλημα και ζήτησε από τα κόμματα να συναινέσουν ώστε να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για προοπτική ανατροπής αυτής της τάσης, αυτό δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μίλησε ακόμη για τη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, τη δημιουργία 350.000 νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ που έκανε λόγο για «φιλοδωρήματα», σημείωσε ότι η επιδότηση ενοικίου θα καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών νέων ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν οικογένεια.

Χαρακτήρισε παράλληλα σοβαρή την πρότασή του για ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.

  • Κ. Μητσοτάκης για δημογραφικό: Υπονομεύεται το μέλλον του έθνους και της χώρας

Βόμβα χαρακτήρισε το δημογραφικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί, όπως είπε, κλυδωνίζεται το ασφαλιστικό σύστημα και υπονομεύεται το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία του δημογραφικού, και τόνισε ότι η ΝΔ προτείνει μια παρέμβαση τεσσάρων κατευθύνσεων, η οποία περιλαμβάνει μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού, στήριξη των εργαζόμενων γονέων και των μεγάλων οικογενειών, επιστροφή των νέων που έφυγαν και διαγενεακή αλληλεγγύη μέσω ενός σύγχρονου ασφαλιστικού.

  • Φ. Γεννηματά: 200 ευρώ το μήνα για κάθε νέο παιδί

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ηλικιωμένων τόνισε η Φώφη Γεννηματά και εξήγγειλε να δίνονται 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια για κάθε νέο παιδί και οι τρίτεκνοι να αποκτήσουν τα δικαιώματα των πολυτέκνων.

  • Κουτσούμπας: Υποκρισία οι προτάσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού

Είναι υποκρισία να έρχεστε με προτάσεις για μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού όταν με τις υπογραφές σας στις μνημονιακές επιταγές έχετε διαγράψει από το λεξιλόγιο της νεολαίας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τόνισε ο  γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

  • Β. Λεβέντης: Ισχυρή οικονομία και για το δημογραφικό

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ κοροϊδεύουν τον κόσμο και για το δημογραφικό.

  • Στ. Θεοδωράκης: Οι συζητήσεις στη Βουλή γίνονται με το βλέμμα στις κάλπες

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε την ανακατανομή κοινωνικών δαπανών με προτεραιότητα σε νέους, ανέργους και οικογένειες με παιδιά και πρότεινε «τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που τελειώνουν ελληνικό σχολείο να παίρνουν αυτομάτως χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια».

Πηγή: ΕΡΤ