ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων γρίπης (video)

Eξαρση αναμένεται και λόγω καιρού στο επιδημικό κύμα γρίπης, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας στην ΕΡΤ. Συνέστησε προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες πρέπει και να αποφεύγουν χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

«‘Εστω και αυτήν την εβδομάδα δεν είναι αργά για εμβολιασμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι τα επίπεδα είναι» υψηλά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης

Ανέφερε εξάλλου ότι «πρέπει να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας για αστέγους, πρόσφυγες και γενικά για τις ευπαθείς ομάδες».

Η σύσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να είναι προφυλαγμένες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλες ευπαθείς ομάδες, πρόσθεσε ο κ. Ρόζενμπεργκ, ενώ εκτίμησε ότι «είμαστε κοντά στην κορύφωση του του επιδημικου κύματος.»

Τόσο η εβδομάδα 10- 17 Φεβρουαρίου όσο και η αμέσως προηγούμενη 3-10 Φεβρουαρίου πρόσθεσαν σημαντικό αριθμό νεκρών στον απολογισμό που πλέον ανέρχεται σε 74 νεκρούς, ενώ περισσότεροι από 224 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ