Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα: Oι φλόγες πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές - Eνίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων - Ορατοί οι καπνοί σε όλο το λεκανοπέδιο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε πευκοδάσος, στα Γεράνεια Όρη, στη θέση "Αέρας", πάνω από την Κινέτα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες έφτασαν ήδη στις αυλές των πρώτων σπιτιών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι επιδεινώνουν την κατάσταση.

Νέα ενίσχυση πριν από λίγο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής.
Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πλησιάζουν πλέον στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.


Από την μεγάλη πυρκαγιά έχει .."μαυρίσει" και ο αττικός ουρανός
 Μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη στο ύψος της Κινέτας - Στον οικισμό Μαρούλα οι φλόγες

Μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής έχει φτάσει ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, δημιουργώντας πραγματικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Γίνεται εκτροπή και διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της εθνικής οδού
πηγές ΑΠΕ , ΕΡΤ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/07/2018 - 15:32