Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα: Τριήμερο κινητοποιήσεων 22 - 24 Ιουλίου, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα συνεχίζουν τον αγώνα τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όλων των υπηρεσιών.
Έτσι, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου κήρυξε αποχή από την Καθαριότητα, ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στάση εργασίας, από 9-11π.μ., για όλους τους εργαζομένους του δήμου.
Στις 9.30πμ. έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο δημαρχείο.

Το Σωματείο απαιτεί από τη δημοτική Αρχή να σε σεβαστεί τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως «να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες (δημοτικά τέλη) για την καθαριότητα, να μην δαπανώνται για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών».

Λέει «όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με υποκατώτατο μισθό, στην αντεργατική μνημονιακή πολιτική,στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τωνδήμων».
Ζητεί «ίση αμοιβή για ίδια εργασία, οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στουςδήμους».