«Νέο Αθήναιον»: Ανοίγει δρόμους η σημερινή κινητοποίηση (Βίντεο)

Ανοίγει δρόμους η σημερινή κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων της κλινικής «Νέο Αθήναιον» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Απλήρωτες εργαζόμενες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, μοίραζαν την Τρίτη 23/5, 5-7μμ, προκηρύξεις και τρικάκια ενημερώνοντας τους περαστικούς για το αίσχος που βιώνουν επί πέντε χρόνια με την παρατεταμένη μη καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών.

Σήμερα οι αρμόδιοι εξαγγέλλουν ότι προτεραιότητα έχουν και θα εξοφληθούν πρώτα, οι τράπεζες, η Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι προμηθευτές, και τελευταίοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, αν περισσέψει κάτι!

Δείτε αναλυτικότερα για το χρονικό της εξωφρενικής αυτής κλοπής του εργατικού μόχθου, για τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και για την κρίσιμη καμπή στην οποία σήμερα βρίσκεται ο αγώνας των πρώην εργαζομένων, πατώντας εδώ: Απλήρωτη εργασία με τη σφραγίδα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους του «Νέο Αθήναιον».

Προέχει η ζωή μας, η αξιοπρέπειά μας και όχι τα κέρδη των αφεντικών, των τραπεζών και των φαρμακοβιομηχανιών.

Οπλισμένοι με αποφασιστικότητα και επιμονή θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το ξεκοκάλισμα των μισθών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πολιτική λύση ώστε να προηγηθούν οι κατακλεμμένοι εργαζόμενοι και οι κατακλεμμένες εργαζόμενες του «Νέο Αθήναιον» έναντι κάθε απαίτησης είτε κρατικής είτε επιχειρηματικής.

Αυτά γράφουν ανάμεσα στα άλλα, οι πρώην εργαζόμενοι και εργαζόμενες του «Νέο Αθήναιον», οι οποίοι καλούν κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη σε συνάντηση την επόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη 5-7μμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με στόχο τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα για να δοθεί, επιτέλους, όπως γράφουν, ένατέλος στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας.

Δείτε στο επόμενο βίντεο:

Εργαζόμενη που έχει δουλέψει επί 28 χρόνια(!) στην κλινική «Νέο Αθήναιον» και, παρά το ότι έχει δικαστική απόφαση, δεν έχει εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται, μιλάει στην κάμερα της Παντιέρας.

«Με έχουν αιχμάλωτη επί πέντε χρόνια, μας έχουνε κάνει μπαλάκι ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας, τον ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Υγείας, από δω, από κει… Χρειάζομαι τα χρήματα που μου χρωστάνε, και που από το 2014 έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι τα δικαιούμαι, για να θρέψω τα παιδιά μου. Είμαστε σε απελπιστικό σημείο, πρέπει να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας. Απλήρωτοι εργάτες, παλεύουν για να πάρουν τα χρήματά τους, ακούγαμε για πολιτική απόφαση, όμως δεν το βλέπουμε»,

λέει μεταξύ άλλων.
Το Video εδώ pandiera