Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση στην Ο.Σ.Ν.Ι.Ε: Aπεργία στις 25 Απριλίου - Όλοι δυναμικό παρόν στο ειρηνοδικείο της Αθήνας

Στην απεργία της 25ης Απριλίου που έχει προκηρύξει ο κλάδος των εργαζομένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα καλεί η Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση στην Ο.Σ.Ν.Ι.Ε


ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΟΣΝΙΕ
ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2017
:


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 25 του Απρίλη δικάζεται στο Εφετείο η αγωγή της Ομοσπονδίας μας κατά της Διαιτητικής Απόφασης του Ο.Μ.Ε.Δ, που οδήγησε τον κλάδο μας σε πρωτοφανείς μισθολογικές μειώσεις, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε παράλογες αδικίες και ανισότητες. Ευθύνες για την απόφαση αυτή έχει σίγουρα η προηγούμενη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, η τακτική των Εργοδοτών και φυσικά οι μνημονιακοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τον Ο.Μ.Ε.Δ. σε εργοδοτικό εργαλείο. Οι ευθύνες αυτές δε ξεχάστηκαν ούτε πρόκειται να παραγραφούν, τώρα όμως είναι η ώρα της Δράσης και του Αγώνα.

Με την ανεργία να καλπάζει και να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, η εκ περιτροπής εργασία, η ημιαπασχόληση, και το καινούργιο πλέον φαινόμενο να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με κουπόνια αντί του μισθού έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν, δυστυχώς, και στον κλάδο μας. Το clowback και το rebate που ισχυρίζονται οι εργοδότες ότι τους κάνει ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποτελεί για κάποιους συνεχώς το εύκολο επιχείρημα για μειώσεις και κροκοδείλια δάκρυα. Κάποιοι άλλοι τηρούν μια στάση αναμονής για να έχουν τους πάντες ευχαριστημένους και ήσυχους. Κάποιοι τέλος εφαρμόζουν ό,τι και όπως θέλουν επικαλούμενοι τη γενικότερη κρίση και αστάθεια. Για τους εργοδότες λοιπόν η εργασιακή ζούγκλα φέρνει αθέμιτο ανταγωνισμό μόνο που αυτοί τον μετακυλούν ξανά στις πλάτες των εργαζομένων σε ένα φαύλο κύκλο περικοπών. Ας τους δείξουμε λοιπόν πως δεν πάει άλλο!!!!

Η Κλαδική Σύμβαση αποτελούσε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το μαξιλάρι ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους.
Είναι ο απαραίτητος και αναγκαίος μηχανισμός προστασίας που μαζί με τις επιχειρησιακές συμβάσεις βάζουν φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και προσφέρουν ισονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Προστατεύουν όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και τα θεσμικά μας δικαιώματα.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η παράταξή μας είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κλάδος, ώστε να οδηγηθούμε σύντομα σε μια νέα διαπραγμάτευση για την υπογραφή μια αξιοπρεπούς Κλαδικής Σύμβασης που θα μας δίνει πίσω όσα μας άρπαξαν. Σας καλούμε να στηρίξετε την Ομοσπονδία την οποία όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε και να της δώσουμε ξανά το ρόλο και τη δύναμη που της αρμόζουν. Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στο ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 25 του Απρίλη.

ΕΦΤΑΣΕ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/04/2017 - 10:48