Εργαζόμενοι ΙΓΜΕ: Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο - Συγκέντρωση στο υπ. Ενέργειας

Τη στάση του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και της διοίκησης του ΙΓΜΕ, απέναντι στα προβλήματα του Ιδρύματος, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 22/3 ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΙΓΜΕ Δ. Μπάτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η λειτουργία του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως επίσης κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, στο ΙΓΜΕ πλέον εργάζονται μόλις 203 εργαζόμενοι όταν οι οργανικές θέσεις είναι 550, ενώ η μέση ηλικία όσων σήμερα εργαζομένων απέμειναν είναι το 61ο έτος. Επιπλέον, δεν έχουν εκταμιευθεί χρήματα για τα έργα, δεν έχει λυθεί κανένα εργασιακό ζήτημα, ενώ το Μάρτη υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν.

Σε ένδειξη αντίστασης, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μάρτη και συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Ενέργειας (Μεσογείων 119) και ώρα 13.00.

«Η διεκδίκηση για το συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα και του Συνδικάτου που πραγματοποιείσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ την Πέμπτη 23/3 ώρα 13.00.Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά για την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων αλλά και για τη διασφάλιση της ύπαρξης και λειτουργίας του ΙΓΜΕ, που Διοίκηση και Υπουργείο απειλούν να το ρίξουν στα βράχια προσπαθώντας να μεταθέσουν την ευθύνη στους συνταξιούχους που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην αποζημίωση της Εθνικής,ένα δικαίωμα αναγνωρισμένο μέχρι και από τα ανώτατα δικαστήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, απευθυνόμενο προς τους εργαζομένους.
από ergasianet.gr