ΣΜΕΘ: H καταβολή των δεδουλευμένων να είναι μονό η αρχή

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ):

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ.Π.


Θεσσαλονίκη 30/10/2016


Από την περασμένη Δευτέρα 24/10/2016, η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη κατέβαλλε τελικά, με την διαδικασία κατάσχεσης, στο συνάδελφο καθηγητή Γ.Π. όλες τις διαφορές των δεδουλευμένων, που πεισματικά αρνιότανε να καταβάλλει, επί 5 και πλέον έτη! Αυτή η εξέλιξη έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί:

1ο)Την εποχή της κρίσης και των Μνημονίων το αυτονόητο, τα εργατικά δικαιώματα, ακόμη και το να πληρώνεσαι στην ώρα σου και όλα όσα δικαιούσαι, δεν είναι πλέον αυτονόητα. Περίπου, 900.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση ακόμη και 2 ετών. Περίπου 130.000 εργαζόμενοι αμείβονται με 100 ευρώ το πολύ το μήνα και μάλιστα μικτά.

2ο) Αυτά τα πέντε χρόνια, η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, αμέσως μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις του ΣΜΕΘ,  για την υπεράσπιση του συναδέλφου, εξαπέλυσε ένα κύμα με εξώδικα, εγκλείσεις, μηνύσεις, αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα, προσαγωγές, σύλληψη, αστυνομικές και δικαστικές διώξεις. Διώξεις που ακόμη κάποιες εκκρεμούν σε βάρος του Σωματείου, των μελών του αλλά και του συναδέλφου.

Η τελική καταβολή όλων των δεδουλευμένων είναι μια δικαίωση του συναδέλφου, του Σωματείου, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης στον δίκαιο αγώνα μας, κυρίως όμως είναι μια δικαίωση του ίδιου του αγώνα. Η δυναμική, οργανωμένη, μαζική και αποφασιστική διεκδίκηση/υπεράσπιση των εργατικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων μας, είναι η μοναδική απάντηση στη κρίση και στα Μνημόνια.

·        Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

·        ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΣΗ, ΔΙΚΗ & ΑΞΙΩΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ.

Η καταβολή όλων των δεδουλευμένων από την εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη δεν πρέπει να εφησυχάσει κανέναν. Όσο εκκρεμούν σε βάρος του Σωματείου, των μελών του, αλλά και του συναδέλφου, μηνύσεις, δίκες και αποφάσεις ή αξιώσεις αυτής της εργοδοσίας, εμείς δεν σταματάμε τον αγώνα μας. Η μοναδική προστασία για τα δικαιώματά μας, για τα Σωματεία μας και για το ίδιο το δικαίωμα στην αγωνιστική διεκδίκηση, που έχει στοχοποιήσει η εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη, βρίσκετε στην δημιουργία του διευρυμένου μετώπου υπεράσπισης και αλληλεγγύης του Σωματείου μας.

Όλες και όλοι, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης του ΣΜΕΘ, ενάντια στις δίκες, μηνύσεις της εργοδοσίας των φροντιστηρίων Μπαχαράκη.

Την Δευτέρα 14 Νοέμβρη 2016, στις 09:00 πμ, όπου η εργοδοσία θα ζητάει ουσιαστικά την επιστροφή των δεδουλευμένων!

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 09:00 πμ, όπου εκδικάζεται μήνυση που είχε καταθέσει η εργοδοσία τον Μάρτιο του 2012, κατά τριών μελών της διοίκησης του ΣΜΕΘ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)