Ειδησεις απο Ζάκυνθο

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-9-7-2015

Η Ζάκυνθος με 67,6% φώναξε ένα βροντερό…«ΟΧΙ»!

Ένα ξεκάθαρο, ηχηρό «ΟΧΙ» ήταν η απάντηση της Ζακύνθου στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή. Με ένα ποσοστό 67,6 «ΟΧΙ» και 32,4 «ΝΑΙ», η Ζάκυνθος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των νομών που εμφανίζει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο επιλογές. Επίσης, βρίσκεται μεταξύ των νομών που το ‘ναι’ συγκέντρωσε τα χαμηλότερα ποσοστά του, πανελλαδικά.
Ενδεικτικό είναι ότι στα εκλογικά τμήματα της πόλης όσο και σε εκείνα των κοινοτήτων, η υπεροχή του ‘όχι’ ήταν συντριπτική.
Το πρώτο αποτέλεσμα, αν και ανεπίσημο, από το μικρότερο ορεινό χωριό της Ζακύνθου, το «Γύρι», ήταν και πάλι ενδεικτικό της πορείας των αποτελεσμάτων. Η βραδιά της αναμέτρησης κύλησε με τη διαφαινόμενη υπεροχή του «ΟΧΙ» να γίνεται φανερή από τα πρώτα λεπτά που έκλεισαν οι κάλπες.Όσο προχωρούσε η νύχτα, το αποτέλεσμα γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής, ωστόσο, στην πόλη επικρατούσε υποδειγματική νηφαλιότητα, ψυχραιμία και συγκρατημένες εκδηλώσεις χαράς. Εξίσου ψύχραιμες και πολιτισμένες ήταν και οι αντιδράσεις των υποστηρικτών της επιλογής του «ΝΑΙι»..Κλίμα ενθουσιασμού και χαράς επικρατούσε και  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που έφθαναν και στα γραφεία  από τους αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία μετά την ολοκλήρωση του αποτελέσματος.

Σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Ζακύνθου για την οργάνωση της αλληλεγγύης στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους φορείς σε Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενους, συλλόγους γυναικών, φοιτητών σε σύσκεψη συζήτηση το Σάββατο 11 Ιούλη 8:30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευγενίδου 5 με θέμα, την οργάνωση της αλληλεγγύης μπροστά στα οξυμμένα εργατικά λαϊκιά προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετώπιση η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του νησιού μας. Θέλουμε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την πάλη μας ώστε από καλύτερες θέσης να αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται. Να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, επιτροπή αλληλεγγύης με κεντρικό σύνθημα “κανένας μόνος του”.
Αν δεν υπάρξει τώρα ισχυρή λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο για την εργατική, λαϊκή οικογένεια.Οργανωνόμαστε δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Με τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Αντώνη Κανταρτζόπουλο, καθώς και με τον Τμηματάρχη, κ. Μηλιόπουλο Παναγιώτη, συναντήθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς. 

Παρουσία και του Δασάρχη του νησιού, κ. Θωμόπουλου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έδωσαν παράταση ενός χρόνου για την επίβλεψη του έργου, που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου στην Μπόχαλη. Πιο συγκεκριμένα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένης είχε υπογραφεί στις 12/6/2012 και έληξε στις 12/6/2015. Υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με την αρμόδια Υπηρεσία, ούτως ώστε να παραταθεί η επίβλεψη και να μη χαθεί το έργο, όπως και έγινε.

Ουσιαστικά, το «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη δεν αφορά μόνο την επίβλεψη, αλλά έχει να κάνει και με τις εργασίες που προβλέπεται να γίνουν και για τις οποίες εξέφραζε κάποιες αντιρρήσεις το τοπικό Δασαρχείο. Το έργο του ηλεκτροφωτισμού έχει ενταχθεί στο Leader και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Μάιο, όμως εξαιτίας των αντιρρήσεων ο ανάδοχος δεν μπορούσε να εγκατασταθεί. Η μελέτη προβλέπει κλαδεύσεις και όχι κόψιμο δένδρων. 

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000 ευρώ περίπου και ο ανάδοχος έχει πάρει παράταση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έως τον Σεπτέμβριο του 2015, προκειμένου να εγκατασταθεί και να το αποπερατώσει.

Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Ζακύνθου

Αναρτήθηκε, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ζακύνθου (http://www.zakynthos.gov.gr/) , στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, το κείμενο του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Ζακύνθου για την τρέχουσα πενταετία μέχρι το 2020  που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου μετά από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.

Κάθε Δημότης, φυσικό και νομικό πρόσωπο της Ζακύνθου, δύναται να αποστείλει τις παρατηρήσεις, απόψεις και προτάσεις του στην αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού αποτελεί το πρώτο μέρος του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ζακύνθου, που σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης Οικονομικής, Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης της Ζακύνθου και της Εσωτερικής Ανάπτυξης του Δήμου ως οργανισμού, σε αρμονία με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει βάση ευρείας τοπικής δημόσιας διαβούλευσης μέχρι τα τέλη του Ιουλίου. Η επιδίωξή του είναι η οργανωμένη προώθηση, αφενός της βελτίωσης της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και η ανταπόκρισή του στο ευρύτερο δυνατόν φάσμα των αναγκών των δημοτών και αφετέρου η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας της Ζακύνθου μέσα από την αξιοποίηση της οικονομίας της γνώσης, του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματός της.

Επιδίωξη που συνοψίζεται στη φράση «Ζάκυνθος, Ελκυστικός Προορισμός & Βιώσιμος Τόπος»

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Ζωτικής σημασίας το προνοιακό αναπηρικό επίδομα»!

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ, με πρόεδρο τον Ζακυνθινό, Γιάννη Βαρδακαστάνη. .

Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί  να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της  ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  

Ζητείται να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές. Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται»!

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Να μην μεταφερθούν τα ακριβά φάρμακα στα ιδιωτικά φαρμακεία»!

Σχετικά με την πληροφορία ότι κατηγορίες φαρμάκων, ιδιαίτερα τα ακριβά, θα πάνε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες, η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή την ανεμπόδιστη και πλήρη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τους ασθενείς που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων. Και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αντίθετος με αυτή τη μεταφορά, λόγω του ότι τα φαρμακεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά φαρμάκων υψηλού κόστους.

Η ΕΣΑμεΑ εκτιμά ότι το υπουργείο Υγείας θα κατανοήσει το κρίσιμο αίτημα και θα διασφαλίσει την  πλήρη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των ασθενών, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Πολιτιστικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου “Ερωτόκριτος” στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο μουσικό ταξίδι στον ιστορικό λόφο του «Στράνη» με τίτλο “Ένας λόφος μουσικές” στις 10 και 11 1ουλίου.

Την πρώτη μέρα Παρασκευή και ώρα 21.30 θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια από τον Θεατρικό Αττίκ και τον ελληνικό κινηματογράφο με την υπέροχη φωνή του Αναστάση Δεληγιάννη συνοδευόμενος από πιάνο και τσέλο. Στην συναυλία παίρνει μέρος και η θεατρική ομάδα του «Ερωτόκριτου». Γενική είσοδος 5€.

Την δεύτερη μέρα έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Τα παιδιά του προγράμματος έχουν μια εξαιρετική μπάντα και θα μας χαρίσουν γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες. Επίσης στον χώρο θα υπάρχει και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09/07/2015 - 13:35