Ειδήσεις - ERT Open http://www.ertopen.com Sat, 06 Mar 2021 05:42:14 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Δήλωση γιατρών Κουφοντίνα: Δεν μας αφήνουν να τον δούμε - Κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59661-dhlwsh-giatrwn-koyfontina-den-mas-afhnoyn-na-ton-doyme-kindyneyei-me-aifnidio-thanato http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59661-dhlwsh-giatrwn-koyfontina-den-mas-afhnoyn-na-ton-doyme-kindyneyei-me-aifnidio-thanato Δήλωση γιατρών Κουφοντίνα: Δεν μας αφήνουν να τον δούμε - Κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο
«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης», λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί επιλογής του απεργού πείνας


Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα σε κοινή δήλωσή τους οι γιατροί, που αποτελούν προσωπική επιλογή του απεργού πείνας Θ. Σδούκος και Κ. Ντουζέπη καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η διοίκηση δεν τους επιτρέπει να τον επισκεφτούν.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης», λένε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται οτι ο Δ. Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Η δήλωση των γιατρών:

Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ 


Πηγή: koutipandoras.gr 

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Ελλάδα Fri, 05 Mar 2021 23:10:22 +0200
Θάνατος 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59660-thanatos-4chronhs-melinas-paraskakh-athwa-h-anaisthhsiologos http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59660-thanatos-4chronhs-melinas-paraskakh-athwa-h-anaisthhsiologos Θάνατος 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

 Ξεσπά ο πατέρας: Ντροπή σας!Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου. Οι κατηγορούμενοι είναι υπεύθυνοι. Δεν θα το αλλάξει κανείς αυτό».

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη έφυγε από τη ζωή ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας της έδρας είχε επιμείνει στη ενοχή της κατηγορουμένης αναισθησιολόγου - Πεντέμισι χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης το δικαστήριο έβγαλε την απόφασή του

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Ηρακλείου, η αναισθησιολόγος κρίθηκε αθώα.


Το ξέσπασμα του πατέρα  της Μελίνας

«Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά;»  ήταν τα πρώτα, οργισμένα λόγια του πατέρα της Μελίνας, Μάνου Παρασκάκη.

«Είμαι οργισμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Ήλπιζα ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει αλλά δυστυχώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε τίποτα. Θα πάμε σε έφεση με εμπειρότερους δικαστές αυτήν τη φορά και τους απαξιώ, πραγματικά».

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί αίτηση στον Εισαγγελέα Ηρακλείου από την πολιτική αγωγή για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης.
Υπόθεση μικρής Μελίνας : Νέο ξέσπασμα από τον πατέρα της – «Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου»
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος ανέλυσε ένα-ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι' αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου στη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης έγινε από τον πρόεδρο τόσο εκτενή ανάλυση του σκεπτικού, εξετάζοντας ένα-ένα τα ζητήματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αλλά και αυτά που ανέκυψαν διαρκούσης της ακροαματικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων οι οποίοι είχαν απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα του δικαστηρίου, ωστόσο κλήθηκαν να εξεταστούν προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις και να δώσουν διευκρινήσεις. Οι τοποθετήσεις τους πάντως προσέγγιζαν τις θέσεις της πλευράς της κατηγορουμένης αναισθησιολόγου.
Η στάση αυτή καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, για την οποία έχουν ειπωθεί -και γραφτεί- παρά πολλά και έτσι το δικαστήριο δια του προέδρου θέλησε να εξηγήσει με λεπτομέρειες το σκεπτικό. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς και εκδοχές.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Εισαγγελέας της έδρας ο οποίος επιμένει στη ενοχή της κατηγορουμένης και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι των δύο πλευρών.

Πηγή: Cretalive

 

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Ελλάδα Fri, 05 Mar 2021 23:05:36 +0200
“Κραυγή αγωνίας” από τους Αρκιούς με τον έναν μαθητή! Την μεταφέρει στην Αθήνα η ΠΟΕΣ http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59659-%E2%80%9Ckraygh-agwnias%E2%80%9D-apo-toys-arkioys-me-ton-enan-mathhth-thn-metaferei-sthn-athhna-h-poes http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59659-%E2%80%9Ckraygh-agwnias%E2%80%9D-apo-toys-arkioys-me-ton-enan-mathhth-thn-metaferei-sthn-athhna-h-poes “Κραυγή αγωνίας” από τους Αρκιούς με τον έναν μαθητή! Την μεταφέρει στην Αθήνα η ΠΟΕΣ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) μόλις έλαβε επιστολή από την ηρωική/μοναδική δασκάλα του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου των ακριτικών Αρκιών Δωδεκανήσου, δημοσιοποίησε την έκκλησή της, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όλες και όλους τους υπευθύνους και αποφασίζοντες για την αποδοχή του αιτήματός της.

Η κα Μαρία Τσιαλέρα, δασκάλα του μικρού Χρήστου, στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Αρκιών, ενημερώνει με την επιστολή της ότι ο μοναδικός μαθητής της, ο οποίος φέτος φοιτά στην Στ΄ τάξη του δημοτικού, το επόμενο έτος, εάν δεν λειτουργήσουν Γυμνασιακές τάξεις, θα εγκαταλείψει τη συνέχεια της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης και θα προστεθεί στους άλλους κατοίκους των Αρκιών, που είναι εκπαιδευτικά “τυφλοί”.

Η Π.Ο.Ε.Σ., με το έγγραφο που δημοσιοποιεί την ανωτέρω επιστολή της δασκάλας, κάνει έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Πρωθυπουργό και πλήθος φορέων να μην εγκαταλείψουν τον μικρό Χρήστο, ειδικά στην κρίσιμο αυτή περίοδο που περνά η Χώρα, με την έντονη προκλητικότητα της γείτονος, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ο μικρός Χρήστος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας. Πρέπει να του τη δώσουμε. Στο κοντινό αύριο θα ζητήσουμε τη δική του. Μην του γυρίσουμε την πλάτη.”


Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ. και την επιστολή της κας Τσιαλέρα:

ΣΧΕΤ : Η από 04.3.2021 επιστολή της κας Μαρία Τσιαλέρα

Μακαριώτατε. Αξιότιμοι κ.κ.

Σας αποστέλλουμε τη συνημμένη επιστολή, λόγω αρμοδιότητας, της μοναδικής δασκάλας των ακριτικών Αρκιών Δωδεκανήσου, με την οποία μεταφέρεται η αγωνιώδης έκκλησή της για λειτουργία Γυμνασιακών τάξεων στο νησί, στην προσπάθειά της να παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκε, αγαπά και μεγαλώνει ο μοναδικός μαθητής της, μαθητής του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, ο οποίος φέτος τελειώνει την Στ΄ τάξη και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο μέλλον εκπαιδευτικά «τυφλός», όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, ακολουθώντας το δρόμο που περπάτησαν όλοι οι κάτοικοι των Αρκιών. Την εκπαιδευτική εγκατάλειψη.

Θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, όχι ως Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πατριώτες, το θέμα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στη χορήγηση ανάσας στους πολίτες των ακριτικών μας νησιών, που ειδικά αυτή την περίοδο δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και εσείς, ως Εκκλησία, ως Πολιτεία, ως θεσμοί, που πρώτ΄ απ΄ όλα μοχθούν για την εξασφάλιση της δωρεάν υποχρεωτικής δημόσιας εκπαίδευσης, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια και τελικώς θα ικανοποιήσετε το αίτημα λειτουργίας Γυμνασιακών τάξεων στους ακριτικούς Αρκιούς.

Ο μικρός Χρήστος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας. Πρέπει να του τη δώσουμε. Στο κοντινό αύριο θα ζητήσουμε τη δική του. Μην του γυρίσουμε την πλάτη.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους, αποστέλλεται το παρόν έγγραφό μας, μετά της συνημμένης επιστολής, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του αιτήματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πίνακας Αποδεκτών

Πίνακας για ενέργεια

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Πρόεδρος της Κυβέρνησης

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Υπουργός Παιδείας

Υπουργός Εσωτερικών

Πίνακας για πληροφορία

Κοινοβουλευτικά Κόμματα

Βουλευτές της ΒτΕ

ΓΓ ΥΠΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

Π.Ο.Ε.Σ.

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Δήμαρχος Πάτμου

Κοινότητα Αρκιών

Κα Μαρία Τσιαλέρα

Πηγή: militaire.gr

 
]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Ελλάδα Fri, 05 Mar 2021 23:02:56 +0200
Ανοιχτή επιστολή στη Σοφία Νικολάου http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59658-anoichth-epistolh-sth-sofia-nikolaoy http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59658-anoichth-epistolh-sth-sofia-nikolaoy Ανοιχτή επιστολή στη Σοφία Νικολάου
Γιάννης Ραχιώτης*


Σοφία,

Ελπίζω να επιτρέπεις τον ενικό, μιας και γνωριστήκαμε πριν από πολλά χρόνια και, όπως ξέρεις, το κοινό περιβάλλον είναι μεγάλο. Δεν χαίρομαι που γράφω αυτές τις γραμμές, αλλά εξοργιζόμαστε όταν σε βλέπουμε να χτυπάς μαχαιριές έναν ετοιμοθάνατο και να το ευχαριστιέσαι (ο πληθυντικός είναι γιατί διερμηνεύω τα αισθήματα πολλών κοινών γνωστών).

Σε παρακολουθώ βδομάδες τώρα, να ξεκινάς τις ανακοινώσεις και τις εμφανίσεις σου στα ΜΜΕ, εφοπλιστικά και κυβερνητικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του non paper: «Ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Κουφοντίνας…». Ξέρεις ότι η μισή αλήθεια είναι ψέμα. Η οργάνωση του Κουφοντίνα από το ’75 έως το ’99 έκανε 22 εκτελέσεις και ο ίδιος συμμετείχε στις περισσότερες. Αυτό είναι αλήθεια.

Ομως, από το πέρασμά σου από την ΚΝΕ, τα ΕΑΑΚ, τη Ν.Δ., την εικόνα που σχημάτισες από τη δίκη της 17Ν, σίγουρα διαμόρφωσες ένα πολιτικό κριτήριο, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι η κάννη των όπλων της 17Ν ήταν στραμμένη κυρίως προς τα ξένα αφεντικά μας και τους συνεργάτες τους στην ελληνική ελίτ. Αυτό είναι η άλλη μισή αλήθεια, που την αποσιωπάς. Βέβαια κοντά σ’ αυτούς ήταν και οι φρουροί τους και δυστυχώς ο άτυχος Αξαρλιάν. Εχεις όμως τη νομική παιδεία να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ δόλου, ενδεχόμενου δόλου και αμέλειας. Στην πολιτική, μάλιστα, η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Παριστάνεις ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι. Υποκρισία. Οταν όμως αυτό γίνεται για να λοιδορηθεί ένας ετοιμοθάνατος είναι και χυδαιότητα.

Μη μου επαναλάβεις αυτά που γράφουν στις στήλες της «Καθημερινής» και του «Βήματος» οι οργανικοί «διανοούμενοι» περί της απόλυτης αξίας της ανθρώπινης ζωής. Τώρα που κάποιος πεθαίνει από τα χέρια σου καλό είναι να τα αποφύγεις. Σε είδαμε να καμαρώνεις περήφανη μπροστά σε κάποιο τοίχο του Λευκού Οίκου. Διαβάσαμε τον Αμερικανό σου μάνατζερ στις εκλογές να μας λέει πόσο αποφασισμένη σε βρήκε και γι’ αυτό σε προώθησε… αρμοδίως. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια, από το 1947 μέχρι σήμερα δεν μας έλειψαν.

Ομως δεν νομιμοποιείσαι να αποκαλείς τον Κουφοντίνα δολοφόνο ενώ στέκεσαι περήφανα δίπλα σε αυτούς που έχουν αιματοκυλήσει την υφήλιο, που βομβάρδισαν τη χώρα σου στον εμφύλιο, που οργάνωσαν το μακελειό της Αριστεράς και μας επέβαλαν τη χούντα που προκάλεσε τόσο αίμα και πόνο και χάρισε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. Αν ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, αφού πριν από 30 χρόνια σκότωσε κρατικά στελέχη των ξένων αφεντικών της πατρίδας του, τότε τι είναι ο αρχηγός του κράτους που αναζητάς την εύνοιά του, που μόλις πέρυσι ανακοίνωσε αλαζονικά ότι με προσωπική εντολή του δολοφονήθηκε κρατικός παράγοντας άλλης χώρας την ώρα που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό;

Πάνε μέρες τώρα που, από την ασφάλεια των εφοπλιστικών τηλεπαραθύρων, υποδεικνύεις στον μελλοθάνατο να προσφύγει σε κάποιο δικαστήριο για να σωθεί από την κατάσταση που του δημιούργησες εσύ με την υπογραφή σου. Δεν λέω αποφάσισες, ξέρουμε πού παίρνονται οι αποφάσεις. Ομως μην ειρωνεύεσαι τον ετοιμοθάνατο. Εσύ πρέπει να ανακαλέσεις την απόφαση που υπέγραψες. Δεν μπορείς να του λες ας βρεθεί ένας δικαστής να με διατάξει.

Σου θυμίζω ότι εσείς επιβάλατε με νόμο την προκλητικά άνιση μεταχείριση ειδικά για τον Κουφοντίνα: τον αποκλείσατε από το δικαίωμα που έχει κάθε κρατούμενος να εκτίσει τα τελευταία χρόνια της ποινής του σε αγροτική φυλακή. Με τον ίδιο νόμο καταργήσατε πρακτικά τις άδειες. Για τον Κουφοντίνα, ειδικά, το είχατε κάνει ντε φάκτο από το καλοκαίρι του 2019 που γίνατε κυβέρνηση. Αμέσως μετά έκανες τη μεταγωγή του στον Δομοκό. Οχι απλά για να του στερήσεις τις επισκέψεις της οικογένειάς του. Σαδιστικά, αλλά ορθά, εκτίμησες ή σου υπέδειξαν, ότι μετά από 19 χρόνια κράτησης σε απομόνωση, ο εγκλεισμός του στο περιβάλλον μιας υπερπλήρους φυλακής, που δεν θα έχει ούτε πού να ακουμπήσει, θα τον διαλύσει ψυχικά.

Δεν είναι βέβαια μόνο τα μέτρα που πήρατε ειδικά γι’ αυτόν. Σε όλες τις φυλακές της χώρας έχετε επιβάλει τη νεοσυντηρητική τρέλα που αντιγράφετε από τις φυλακές των ΗΠΑ: παράλογη καταστολή, νυχτερινές βίαιες έρευνες, βαριές πειθαρχικές τιμωρίες με στημένες αφορμές, πρόκληση στερήσεων και ταυτόχρονα επικοινωνιακό μασάζ στην κοινωνία με προβοκατόρικα βιντεάκια. Δεν μπήκες βέβαια στον κόπο να δεις πού κατάντησε το αμερικάνικο σωφρονιστικό σύστημα, που προηγήθηκε στην εφαρμογή αυτής της βαρβαρότητας που αντιγράφετε.

Ξέρεις ότι τυχόν υποχώρησή σας δεν θα αρέσει καθόλου στους Αμερικανούς και μπορεί ειδικά η δική σου καριέρα, ως νεοφώτιστης, να έχει θέμα. Ομως τι αξία έχει ακόμη μια καριέρα διεκπεραιωτή της βούλησης της πρεσβείας μπροστά στο μεγαλείο του ανθρώπου που αποφασίζει να φύγει περήφανος από αυτή τη ζωή παρά να πέσει στη μιζέρια και στον αργό θάνατο στα Γκουντάναμο που διαμορφώνετε;

Φαίνεσαι να έχεις αποδεχτεί τον ρόλο του «δήμιου» του Κουφοντίνα. Δεν νομίζω ότι σου αξίζει. Κανείς σ’ αυτόν τον τόπο δεν εκτιμάει ούτε θυμάται όποιον αναλαμβάνει τέτοιους ρόλους. Δεν ισχύει το ίδιο για τον «ξένο παράγοντα». Με τον θάνατό του, σίγουρα θα λάβεις συγχαρητήρια από κάποιον υπάλληλο της πρεσβείας. Μπορεί και να σε θυμηθούν όταν θα φτιάχνουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο (όχι και σίγουρα, γιατί η λαϊκή καταγωγή δεν σβήνεται). Ομως, θα είναι για να κάνεις τη δική τους δουλειά…

*δικηγόρος

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Ελλάδα Fri, 05 Mar 2021 23:01:33 +0200
Την έφαγαν μέσα στο Γιερεβάν! Σε ύποπτο αυτοκινητιστικό σκοτώθηκε η 35χρονη μουσικοσυνθέτης Sossi Khanikyan που το τραγούδι της «Artsakh» έγινε πατριωτικός ύμνος.Σύνδρομο διοικητών του Ντονμπάς! http://www.ertopen.com/news/kosmos/item/59657-thn-efagan-mesa-sto-giereban-se-ypopto-aytokinhtistiko-skotwthhke-h-35chronh-moysikosyntheths-sossi-khanikyan-poy-to-tragoydi-ths-%C2%ABartsakh%C2%BB-egine-patriwtikos-ymnos-syndromo-dioikhtwn-toy-ntonmpas http://www.ertopen.com/news/kosmos/item/59657-thn-efagan-mesa-sto-giereban-se-ypopto-aytokinhtistiko-skotwthhke-h-35chronh-moysikosyntheths-sossi-khanikyan-poy-to-tragoydi-ths-%C2%ABartsakh%C2%BB-egine-patriwtikos-ymnos-syndromo-dioikhtwn-toy-ntonmpas Την έφαγαν μέσα στο Γιερεβάν! Σε ύποπτο αυτοκινητιστικό σκοτώθηκε η 35χρονη μουσικοσυνθέτης Sossi Khanikyan που το τραγούδι της «Artsakh» έγινε πατριωτικός ύμνος.Σύνδρομο διοικητών του Ντονμπάς!
Σύνδρομο διοικητών του Ντονμπάς!Την έφαγαν μέσα στο Γιερεβάν! Σε ύποπτο αυτοκινητιστικό σκοτώθηκε η μουσικοσυνθέτης Sossi Khanikyan που το τραγούδι της «Artsakh» έγινε ο πατριωτικός ύμνος.Σύνδρομο διοικητών του Ντονμπάς!

Τραγικό τέλος για την 35χρονη συνθέτη Sossi Khanikyan που συνέθεσε το τραγούδι «Artsakh» καθώς σκοτώθηκε στο Erévan, αφού την παρέσυρε ένα αμάξι στη λεωφόρο Baghramian την 1η Μάρτη στις 20h20.

Το αυτοκίνητο ήταν μια Mercedes S400 κι ο οδηγός στο βολάν ήταν ο Tigran Bochyan,κάτοικος του Erévan. Η Sossi Khanikyan γνωστή μουσικός έχει συνθέσει πολυάριθμα τραγούδια που ερμήνευσαν διημοφιλείς Αρμένιοι τραγουδιστές εκ των οποίων ένα από τα τελευταία ήταν το τραγούδι «Artsakh» που ερμήνευσε ο Sevak Khanaghyan κι αναφερόταν στον πόλεμο του Artsakh.

Η Sossi Khanikyan παρασύρθηκε από το όχημα καθώς πεζή διέσχιζε το οδόστρωμα στη λεωφόρο Baghramian.Σοαβαρά τραυματισμένη διακομίστηκε στο νοσοκομειακό κέντρο «Armenia» στην πρωτεύουσα.Αλλά κατέστη αδύνατοι οι γιατροί να την κρατήσουν στη ζωή. Μεγάλη απώλεια για την Αρμενία που έχασε μια από τις καλύτερες συνθέτριές της.Κι ας έλεγε το τραγούδι ”Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι” δεν το άφησαν και σε αυτή την περίπτωση!!! Τις πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου της μεταφέρει το armenews στις 3.3.21

 
 
 
Artsakh

Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι

Είστε ένα άλυτο ζήτημα για τον κόσμο
Աշխարհի համար դու հարց չլուծված

Το δώρο που μας έδωσε ο Θεός
Մեզ համար պարգև, որ տվեց Աստված

Το αίμα μας, τα δάκρυα και η νίκη μας
Մեր արյուն, արցունք ու մեր հաղթանակ

Artsakh Armenian House, ο αγώνας μας είναι απλός
Արցախ հայի տուն, մեր պայքար շիտակ

Μια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Με σταυρό και όπλο για να κερδίσει το καλό
Խաչով ու զենքով, որ բարին հաղթի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնի

Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι
Որ ոսկի շողա ցորենը արտիΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Με σταυρό και όπλο για να κερδίσει το καλό
Խաչով ու զենքով, որ բարին հաղթի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնի

Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι
Որ ոսկի շողա ցորենը արտիΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնի

Οι γιοι σου είναι άφοβοι
Քո որդիները կանգնած են անվախ

Ότι τα σύνορά σας είναι πάντα ήσυχα
Որ սահմաններդ միշտ լինեն խաղաղ

Η προσευχή ακούγεται ξανά στο μοναστήρι
Հնչում է նորից աղոթքը վանքում

Ένας ελεύθερος Αρμένιος ζει στη γη του
Ապրում է ազատ հայը իր հողումΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Με σταυρό και όπλο για να κερδίσει το καλό
Խաչով ու զենքով, որ բարին հաղթի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնի

Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι
Որ ոսկի շողա ցորենը արտիΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Με σταυρό και όπλο για να κερδίσει το καλό
Խաչով ու զենքով, որ բարին հաղթի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնի

Αφήστε το χρυσό σιτάρι να λάμψει στο χωράφι
Որ ոսկի շողա ցորենը արտիΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնիΜια μέρα πήγαμε στον πόλεμο για σένα
Քեզ համար մի օր մենք ելանք մարտի

Αυτή η πίστη μπορεί να ξυπνήσει με τη νέα σας δύναμη
Որ հավատքը քո նոր ուժով զարթնիΠηγή: Musixmatch

dimpenews.com
]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Κόσμος Fri, 05 Mar 2021 22:58:49 +0200
ΙΣΡΑΗΛ: Η κυβέρνηση εκχώρησε ολόκληρο τον πληθυσμό ως ανθρώπινο πειραματόζωο στην Pfizer http://www.ertopen.com/news/kosmos/item/59656-israhl-h-kybernhsh-ekchwrhse-oloklhro-ton-plhthysmo-ws-anthrwpino-peiramatozwo-sthn-pfizer http://www.ertopen.com/news/kosmos/item/59656-israhl-h-kybernhsh-ekchwrhse-oloklhro-ton-plhthysmo-ws-anthrwpino-peiramatozwo-sthn-pfizer ΙΣΡΑΗΛ: Η κυβέρνηση εκχώρησε ολόκληρο τον πληθυσμό ως ανθρώπινο πειραματόζωο στην Pfizer

Μήπως περισσότεροι άνθρωποι βλάπτονται από το πειραματικό «εμβόλιο» της Pfizer παρά από την COVID;

Τώρα που εξαντλήθηκαν τα εργαστηριακά ινδικά χοιρίδια της Pfizer, ολόκληρος ο πληθυσμός του Ισραήλ της προσφέρεται ως πειραματόζωο.

από την Vera Sharav

επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Alliance for Human Research Protection

φεβρουαριος 2021

Η κυβέρνηση του Ισραήλ παραχώρησε όλο τον πληθυσμό ως συλλογικό ανθρώπινο υποκείμενο σε ένα τεράστιο πείραμα

BBC: «Το Ισραήλ αγόρασε μεγάλα αποθέματα “εμβολίου” για την Covid-19 με αντάλλαγμα για να ενεργήσει ως ινδικό χοιρίδιο στον κόσμο ».

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, οι ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας του Ισραήλ αιφνιδιάστηκαν όταν η Pfizer αναθεώρησε την αποτελεσματικότητα του «εμβολίου» της για την Covid-19 από 95% σε 90%. Ο λόγος: Είχαν παραγγείλει εκατομμύρια δόσεις “εμβολίου” της Moderna και της AstraZeneca, αλλά καμία δόση του «εμβολίου» τη Pfizer-BioNTech.

Πώς κατάφερε το Ισραήλ να προμηθευθεί περίπου 4 έως 5 εκατομμύρια δόσεις του “εμβολίου” Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020 – μια ποσότητα αρκετή για να εμβολιαστούν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι;

Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσπάθησε να προβληθεί ως ο άνθρωπος που έσωσε την χώρα, όπως και ο Donald Trump όταν ξεκίνησε το Operation Warp Speed για να επιταχύνει την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων Covid-19.

Και οι δύο αρχηγοί κρατών συνήψαν μυστικές συμβάσεις με κατασκευαστές εμβολίων. Και οι δύο απέκρυψαν ότι τα εμβόλια COVID-19 (mRNA) είναι πειραματικά και οι δυό δεν γνωστοποίησαν τα συστατικά τους.

 • • Οι κλινικές δοκιμές της φάσης 3 του “εμβολίου” COVID-19 δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη (αυτό θα απαιτήσει ένα με δύο χρόνια). Αυτός είναι ο λόγος που τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna ΔΕΝ έχουν πάρει κανονική άδεια από την FDA. Και τα δύο εμβόλια έλαβαν «Έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης» (EUA): «έναν μηχανισμό για τη διευκόλυνση της διαθεσιμότητας και της χρήσης ιατρικών αντίμετρων… Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, FDA μπορεί να επιτρέπει τη χρήση μη-εγκεκριμένων ιατρικών προϊόντωνγια λόγους έκτακτης ανάγκης».

 • Η ασφάλεια αυτών των πειραματικών εμβολίων δεν τεκμηριώθηκε κατά τη διάρκεια του φρενήρη ρυθμού παραγωγής και διανομής τους. Η διαστημική ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν αυτά τα εμβόλια, απέκλειε τη συγκέντρωση επαρκών πληροφοριών σχετικά με τις άμεσες, βραχυ- / μεσο- και μακρο-πρόθεσμες παρενέργειες.

 • • Επιπλέον, η τεχνολογία mRNAπου χρησιμοποιείται σε αυτά τα εμβόλια είναι επίσης πειραματική. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι είναι παντελώς άγνωστοι.

Σύμφωνα με τα «Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων» (CDC) των ΗΠΑ, από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 (που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί), το ποσοστό παρενεργειών που εκδηλώθηκαν μετά τον εμβολιασμό Covid-19 ήταν 2,79%.

Αυτό δείχνει ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος βλάβης από το “εμβόλιο” είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο θανάτου από την COVID-19.

 • • Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, σε συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της FDA για την αξιολόγηση του “εμβολίου” της Pfizer προκειμένου να του χορηγηθεί για «άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης» (EUA), η Δρ Kathrin Jansen, επικεφαλής εκπρόσωπος της Pfizer, αναγνώρισε ότι «παρά το γεγονός ότι πίθηκοι πειραματόζωα είχαν εμβολιαστεί με το “εμβόλιο” της Pfizer, νόσησαν όταν εκτέθηκαν στον ιό». Η Pfizer δεν εξέτασε εάν τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν επίσης να μολυνθούν όταν εκτίθενται στον ιό. Είναι, επομένως, απολύτως πιθανό ότι το “εμβόλιο” mRNA για την Covid-19 να μην αποτελεί άμυνα κατά της νόσου.

 • • Στις 26 Ιανουαρίου 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε τα τελευταία νέα σχετικά με το «εμβόλιο» της Moderna (Τι πρέπει να γνωρίζετε). Σ’ αυτό ο ΠΟΥ επιβεβαιώνει την έλλειψη αποτελεσματικότητας: « Δεν γνωρίζουμε εάν το “εμβόλιο” θα αποτρέπει τη μόλυνση και εάν θα προστατεύσει από τη μετάδοση. Η ανοσία παραμένει για αρκετούς μήνες, αλλά η πλήρης διάρκειά της δεν είναι ακόμη γνωστή. Αυτά τα σημαντικά ερωτήματα μελετώνται».

 • • Η αναγνωρισμένη έλλειψη στοιχείων για την προστατευτική αξία και των δύο «εμβολίων» mRNA αντικρούει τους ευρέως δημοσιευμένους ισχυρισμούς περί «αποτελεσματικότητας 90% έως 95%». Η απουσία αποδεικτικών στοιχείων για την προστατευτική αξία αυτών των εμβολίων εξαλείφει την αιτιολόγηση έκθεσης στους κινδύνους και υπονομεύει την ισχυριζόμενη ανάγκη γι’ αυτά τα «εμβόλια».

Ο συνεχής βομβαρδισμός του πληθυσμού με συνεχή αναφορά σε φονικές «ειδήσεις» από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης που επιτείνουν διαρκώς τον φόβο για τον ιό, οδήγησε τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας να απορρίψουν την πρώτη αρχή της της ιατρικής «ηθικής»: «Πρώτον, μην βλάψετε».

Παρά τη σοβαρή αβεβαιότητα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των «εμβολίων», οι αξιωματούχοι προχώρησαν ταχύτατα στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Το γρήγορο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ισραήλ παρέχει δεδομένα για τον κόσμο σχετικά με την αποτελεσματικότητα. Abir Sultan / EPA - Πηγή .

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ανέθεσε την υγεία του λαού στην Pfizer με τη σύναψη μιας μυστικής σύμβασης που παραχώρησε τον ισραηλινό πληθυσμό ως πειραματόζωο στη Pfizer, χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση με τίτλο Συμφωνία Συνεργασίας Επιδημιολογικών Αποδεικτικών Στοιχείων του Πραγματικού Κόσμου, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εμβολιάσει ολόκληρο τον πληθυσμό των 7 εκατομμυρίων ενηλίκων και να παρέχει στη Pfizer τα εβδομαδιαία δεδομένα των πολιτών της κατά τη διάρκεια μιας μελέτης παρακολούθησης διαρκείας 24 μηνών.

Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τους δυνητικούς σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους από το πειραματικό «εμβόλιο» και τους κινδύνους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Ισραήλ θεωρείται ιδανικό μέρος για μια τεράστια επιδημιολογική μελέτη, που περιλαμβάνει συνολικά 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους, λόγω του καθολικού, κρατικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, στο οποίο διατηρούνται εδώ και 40 χρόνια ψηφιοποιημένα ιατρικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων εμβολιασμού για κάθε Ισραηλινό πολίτη.

Αυτό το κεντρικό σύστημα βοήθησε το Ισραήλ να χορηγήσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια δόσεις του «εμβολίου» σε λιγότερο από ένα μήνα. Σε αντάλλαγμα για το «ξεπούλημα» των πολιτών της, η κυβέρνηση του Ισραήλ έλαβε κατά προτεραιότητα από την Pfizer εκατομμύρια δόσεις των «εμβολίων».

[Βεβαίως, εάν πάει κανείς υπόψη το παρελθόν του Νετανιάχου, αρκετές υποθέσεις του οποίο εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, είναι δύσκολο να θεωρήσει ότι το τίμημα που καταβλήθηκε από την Pfizer αφορούσε μόνο τα «εμβόλια»].

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο λόγος που το Ισραήλ έλαβε τόσες πολλές δόσεις του «εμβολίου» της Pfizer τόσο γρήγορα είναι ότι:

«Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να στείλει δεδομένα και λεπτομέρειες στη Pfizer ειδικώς αυτά που αφορούν των συνέπειες των εμβολιασμών, τις παρενέργειες, την αποτελεσματικότητα, τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη αντισωμάτων σύμφωνα με διαφορετικούς τύπους πληθυσμού, ηλικία, φύλο, προϋπάρχουσες συνθήκες κ.λπ. Η συμφωνία περιγράφει εκτενώς τις διάφορες παραμέτρους που θα σταλούν στην Pfizer».

Ο πρώην πρωθυπουργός Ehud Barak επεσήμανε ότι η Pfizer χρησιμοποιεί τον ισραηλινό πληθυσμό ως «τέλειο πεδίο δοκιμών» για τα «εμβόλια» COVID-19.

«Αυτά τα δεδομένα είναι ένας θησαυρός για την Pfizer. Είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Pfizer, γιατί τους επιτρέπει να δείξουν ότι όταν κάποιος πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό –και οι άνθρωποι που τείνουν να πεθαίνουν συχνότερα– δεν πέθανε εξαιτίας του εμβολίου, αλλά ως αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας».

 • • Οι Ισραηλινοί πολίτες έγιναν τα ακουσίως ανθρώπινα θύματα ενός μαζικού, ανήθικου, μη-εγκεκριμένου, μη-συναινετικού ανθρώπινου πειράματος. Το κοινό δεν ενημερώθηκε:

(α) ότι το «εμβόλιο» είναι πειραματικό,

(β) ότι ο πληθυσμός χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινο αντικείμενο για μια διετή επιδημιολογική μελέτη, τα δεδομένα της οποίας προορίζονται να κοινοποιηθούν σε ξένες χώρες και επιστημονικά περιοδικά,

(γ) ότι το απόρρητο της σύμβασης έχει προκαλέσει έντονες υποψίες, και

(δ) ότι το προσωπικό ιατρικό των πολιτών - «ένας θησαυρός δεδομένων» - θα κοινοποιηθεί στην Pfizer.

Σύμφωνα με την Ilana Rachel Daniel, της Arutz Shena, Ιsrael National News:

«Στην πραγματικότητα, ο Νετανιάχου έχει παραχωρήσει τον λαό του Ισραήλ – επτά εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω –χωρίς τη συγκατάθεσή μας, προκειμένου να γίνουμε η πρώτη χώρα έκανε δοκιμές στο σύνολο των πολιτών της, μιας τεχνολογίας που έκανε αποτυχημένες απόπειρες στο εργαστήριο για αρκετές δεκαετίες… Τη συζήτηση πρέπει να την ορίζουν πριν απ’ όλα οι πολίτες μας προκειμένου να σταθμίσουν με ακρίβεια τις επιλογές τους… Σ’ εμάς έχουν δοθεί ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες, και αυτό αφορά την πλήρη αδιαφάνεια των δεδομένων σχετικά τόσο με την αποτελεσματικότητα όσο και τις πιθανές παρενέργειες από τον εμβολιασμό».

Ilana Rachel Daniel, Arutz Sheva, Israel National News

Η Pfizer επιδιώκει να πάρει βασικές πληροφορίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του «εμβολίου» της -που δεν τις διαθέτει- προκειμένου το «εμβόλιό» της να πάρει από την FDA για κανονική άδεια. Κανένα “εμβόλιο” δεν έχει χορηγηθεί ποτέ σε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών πριν από τη δημόσια διάθεση κάθε “εμβολίου” πρέπει να λαμβάνονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

Πρώτον, πρέπει η εταιρεία να αποδείξει ότι το “εμβόλιο” είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης όταν κάποιος εκτίθεται στον ιό.

Δεύτερον, πρέπει να εντοπιστούν οι σοβαρές παρενέργειες του “εμβολίου” και να προσδιοριστεί η συχνότητα και η διάρκεια τους.

Τρίτον, πρέπει να προσδιοριστούν οι κίνδυνοι για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων (παιδιά, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, ηλικιωμένοι) και να σταθμιστούν με τα οφέλη.

Τέταρτον, πρέπει να τεκμηριώνονται τα αίτια των θανάτων κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Στις 19 Ιανουαρίου 2020, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι πάνω από 12.400 Ισραηλινοί που είχαν εμβολιαστεί ήταν θετικοί για το Covid, δηλαδή το 56,6% των 189.000 εμβολιασθέντων ατόμων.

Ο Δρ Nachman Ash, εθνικός συντονιστής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Ισραήλ, προειδοποίησε μέσω του Army Radio ότι:

«Πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα εμφανίζεται χαμηλότερο από όσο νομίζαμε και χαμηλότερο από τα δεδομένα που παρουσίασε η Pfizer»

Προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν περισσότερο από το αναμενόμενο. «Με τις μεταλλάξεις του ιούς της COVID-19, το τρίτο lockdown μπορεί να μην είναι το τελευταίο για το Ισραήλ».

Πρέπει οι εγκυμονούσες να εκτεθούν σε ένα πειραματικό εμβόλιο;

Η ασφάλεια του “εμβολίου” δεν έχει επιβεβαιωθεί επα. [ρκώς στο πλαίσιο της λειτουργίας Warp Speed. Και ποτέ δεν δοκιμάστηκε σε εγκυμονούσες.

Στις 8 Ιανουαρίου 2021,  ο ΠΟΥ συμβούλεψε να μην εμβολιάζονται οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες γυναίκες: «λόγω ανεπαρκών δεδομένων, Ο ΠΟΥ δεν συνιστά τον εμβολιασμό εγκύων [και θηλαζουσών] γυναικών αυτή τη στιγμή.

Το CDC έδωσε αντιφατικές συμβουλές (ΝΥΤ}: Ο ΠΟΥ δέχθηκε πίεση δύο ημέρες μετά την αφορά των αντιφατικών συμβουλών του από τα μέσα ενημέρωσης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, ο ΠΟΥ ακύρωσε την προειδοποιητική οδηγία του, δηλώνοντας: «με βάση τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν έχουμε…». Παρόλα αυτά, ο ΠΟΥ συνεχίζει να προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τα εμβόλια και τις εγκυμοσύνες, καθιστώντας δύσκολη την αξιολόγηση της ασφάλειάς τους.

Βλέπε την Αρχική την ενδιάμεση οδηγία του ΠΟΥ και το Δελτίο Ειδήσεων του ΠΟΥ.

Εκείνοι που θεωρούν τα εμβόλια ως Άγιο Δισκοπότηρο - δίνουν προσοχή στον άνεμο. Έχουν ξεχάσει τις καταστροφικές τραγωδίες που ακολούθησαν όταν οι έγκυες γυναίκες έλαβαν Thalidomide και το Diethylistilbestrol (DES);

Οι φανατικοί των εμβολίων αγνοούν την πρώτη αρχή της προφύλαξης («ου βλάπτειν») πριν εφαρμόσουν οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση, και κατηγορούν την έλλειψη δεδομένων των κλινικών δοκιμών σχετικά με την έκθεση των εγκύων στα εμβόλια. Το πείραμα της Pfizer στο Ισραήλ θα καλύψει το κενό. 

Αλλά, ο Δρ Ash όχι μόνο έχει συστήσει το “εμβόλιο” για τις εγκυμονούσες, αλλά τις πρόσθεσε στη λίστα προτεραιότητας των εμβολιασμών.

«Βιολογικό Πείραμα» στα Εβραϊκά

«Βιολογικό Πείραμα»

Οι εγκυμονούσες Ισραηλινές δεν έχουν ενημερωθεί ότι το “εμβόλιο” είναι πειραματικό. Ούτε γνωρίζουν ότι στέλνονται –εν είδει πειραματικών κουνελιών– σε ένα τεράστιο ιατρικό πείραμα χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Pfizer, η εταιρεία στην οποία ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας ανέθεσαν να δοκιμάσει το πειραματικό εμβόλιό της σε ολόκληρο τον πληθυσμό του Ισραήλ, είναι μια αδίστακτη επιχειρηματική εταιρεία με ένα εκτεταμένοRap Sheet που συντάχθηκε από το Corporate Research Project.

Στο ιστορικό της Pfizer εμπεριέχεται πλήθος υποθέσεων που αφορούν κατηγορίες για παραπλάνηση των ρυθμιστικών αρχών και του κοινού σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων της.

Μία από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφορούσε την μη-εγκεκριμένη κλινική δοκιμή του αντιβιοτικού φαρμάκου της Trovan, στη Νιγηρία.

Η Pfizer χρησιμοποίησε 200 παιδιά για να δοκιμάσει το νέο, πειραματικό φάρμακό της Trovan, εξαπατώντας τους γονείς τους ισχυριζόμενη ψευδώς ότι επρόκειτο για εγκεκριμένη θεραπεία της μηνιγγίτιδας. Στην πραγματικότητα, η Pfizer προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία έτσι ώστε να μπορεί να ζητήσει την έγκριση φαρμάκου από την FDA, μέσω μιας διαδικασία που (ενώ κανονικά διαρκεί τουλάχιστον 1 με 1,5χρόνο), ολοκληρώθηκε μέσα σε 6 εβδομάδες, όπως ακριβώς έγινε και με τη διαδικασία του ελέγχου του “εμβολίου” της για την Covid-19.

Το πείραμα του αντιβιοτικού Trovan της Pfizer στη Νιγηρία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 παιδιών και την πρόκληση αναπηρίας σε άλλα δώδεκα. Δύο χρόνια αργότερα, η FDA προειδοποίησε ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ και θάνατο.

Το πείραμα μαζικού εμβολιασμού της Pfizer στο Ισραήλ πραγματοποιείται κατά παράβαση των νομικών κανόνων δεοντολογίας του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, χωρίς την επανεξέταση και την έγκριση από την Επιτροπή Θεσμικού Ελέγχου / Δεοντολογίας του Ελσίνκι.

Η έγκριση της Επιτροπής του Ελσίνκι απαιτείται για κάθε ερευνητική μελέτη που περιλαμβάνει ανθρώπινα υποκείμενα αλλά και για κάθε συμφωνία της ισραηλινής κυβέρνησης με βάση την οποία θα παρέχονται στοιχεία των πολιτών σε άλλες οντότητες, ειδικά εάν είναι ξένες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Επιτροπής του Ελσίνκι επιβεβαίωσε την «κατηγορηματική και σαφή απόδειξη ότι η σύμβαση με την Pfizer είναι μια κλινική μελέτη»:

«Διαβάζοντας τη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και της Pfizer, είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κλινική μελέτη από κάθε άποψη και, ως εκ τούτου, έπρεπε να εγκριθεί από την Επιτροπή του Ελσίνκι. Και αυτό θα γραφτεί στη γνωμοδότηση της επιτροπής:

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις κλινικές δοκιμές, αλλά όλες οι κλινικές δοκιμές (σε ανθρώπους) πρέπει να πάρουν έγκριση τόσο από την Επιτροπή του Ελσίνκι όσο και από τα άτομα που θα συμμετέχουν στη μελέτη, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους να αρνηθούν τη συμμετοχή τους. Αυτά είναι πολύ βασικά ζητήματα».

Ο επικεφαλής δικηγόρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ Δρ. Tehila Schwartz-Altshuler περιέγραψε το πείραμα στο Calcalist: «Είναι η πιο εκτεταμένη μελέτη σε ανθρώπινα όντα στον 21ο αιώνα .

 • • Το πείραμα παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, το πιο σημαντικό έγγραφο στην ιστορία των προτύπων δεοντολογίας της ιατρικής έρευνας. Η πρώτη -και κορυφαία- ηθική αρχή του Κώδικα της Νυρεμβέργης είναι τόσο σημαντική σήμερα όσο ήταν και το 1947: « Η εθελοντική και ενημερωμένη συγκατάθεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως απαραίτητη».

 • • Η «ενημερωμένη συγκατάθεση είναι απολύτως απαραίτητη» επειδή επιβεβαιώνει το βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση. Η ενημερωμένη συγκατάθεση αποτελεί ηθικό και νομικό εμπόδιο για να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις «Ποτέ Ξανά» δεν θα διαστρέψουν την ιατρική.

 • • «Το δικαίωμα άρνησης» μιας ιατρικής παρέμβασης επιβεβαιώνεται και από την Οικουμενική Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα(2005) που αναφέρει: « Οποιαδήποτε προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική παρέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μετά από την προηγούμενη, δωρεάν [παρεχόμενη] ενημερωμένη συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου, με βάση επαρκείς πληροφορίες».

 • • Η ιατρική δεν είναι κάτι σαν εμπόρευμα. Οι ιατρικές αποφάσεις είναι προσωπικές, απαιτώντας τη στάθμιση των οφελών και των κινδύνων. Η ιατρική συχνά περιλαμβάνει αποφάσεις ζωής και θανάτου. Χωρίς ενημερωμένη συγκατάθεση του ατόμου, το φάρμακο μπορεί να είναι και έχει οπλιστεί. Σύμφωνα με το Operation Warp Speed, οι επικίνδυνα συντομευμένες κλινικές δοκιμές ήταν πολύ σύντομες για να τεκμηριώσουν το εύρος ή τη σοβαρότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου.

Οι κίνδυνοι που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από τα πειραματικά εμβόλια mRNA περιγράφονται με σαφήνεια εδώ

Και τα δύο εμβόλια παρασκευάζονται από αγγελιοφόρο mRNA και νανοσωματίδια λιπιδίων που περιέχουν πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG). Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η PEG ενέχει κίνδυνο πρόκλησης αλλεργικών αντιδράσεων.

Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν: σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις , όπως αναφυλαξία , σύνδρομο συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης ,  αυτοάνοσες ασθένειες , και εξαρτώμενη από αντισώματα βελτίωση .

Αυτό το τελευταίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρόσφατης αξιολογημένης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Clinical Practice, από επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και της Tulane, οι οποίοι προειδοποιούν ότι:

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Τα εμβόλια για την COVID‐19 που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τη δημιουργία εξουδετερωτικών αντισωμάτων, μπορεί να ευαισθητοποιήσουν τους λήπτες των εμβολίων σε πιο σοβαρές ασθένειες από ό, τι εάν δεν είχαν εμβολιαστεί.

Τα προηγούμενα στοιχεία ότι η εξαρτώμενη από αντισώματα εμβολιακή ενίσχυση (ADE) της νόσου είναι πιθανό να εμφανιστεί σε κάποιο βαθμό και με τα εμβόλια για την COVID‐19, είναι απολύτως συνεπής με τα ευρήματα από ελεγχόμενες μελέτες για την SARS σε πρωτεύοντα θηλαστικά έως κλινικές παρατηρήσεις για την SARS και την COVID‐19.

Έτσι, ένας πεπερασμένος, μη-θεωρητικός κίνδυνος είναι εμφανής στην ιατρική βιβλιογραφία ότι οι λήπτες εμβολίων που αποτελούνται από ιογενή ιού SARS‐CoV‐2 και προκαλούν τη δημιουργία αντισωμάτων αντι-SARS‐CoV‐2, ανεξάρτητα εάν δρουν εξουδετερωτικά ή όχι, καθιστούν τα εμβόλια μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση νόσου σοβαρότερης από την COVID‐19 όταν έλθουν συναντούν ιούς που κυκλοφορούν.

Timothy Cardozo, MD, PhD: Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είχε λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. προφανώς αυτό δεν ισχύει.

Timothy Cardozo, MD, PhD

Παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή.

Η μεταφορά εκτεταμένων, ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων σε μια ξένη πολυεθνική εταιρεία εκθέτει κάθε Ισραηλινό πολίτη σε εξαιρετικούς κινδύνους βλάβης. Το πιο σημαντικό εμπόρευμα σήμερα είναι τα δεδομένα. Η μεταφορά των ιατρικών δεδομένων των πολιτών του, εκθέτει το κράτος του Ισραήλ σε κινδύνους ασφαλείας.

Η Pfizer  είναι μία από τις πιο αδίστακτες εταιρίες των οποίων οι πρακτικές που έχουν κριθεί δικαστικά ως διεφθαρμένες και παράνομες, περιλαμβάνουν πολλές παραβιάσεις της ασφάλειας των προϊόντων, δωροδοκία σε πάνω από οκτώ χώρες και άλλα εγκλήματα που είναι πάρα πολλά για να εξεταστούν εδώ.

Ένα 27χρονος κατάλογος των ποινικών και αστικών αδικημάτων των φαρμακευτικών εταιρειών που οδηγήθηκαν σε «διακανονισμούς» με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καταρτίστηκε από την Public Citizen. Σ’ αυτό τον κατάλογο, δείχνεται ότι οι διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές της Pfizer είχαν ως αποτέλεσμα να της επιβληθεί το υψηλότερο ποινικό πρόστιμο στην ιστορία των ΗΠΑ για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια και η μεγαλύτερη διευθέτηση αστικής απάτης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτή είναι η εταιρεία στην οποία ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου και το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εκχώρησαν τα δεδομένα των προσωπικών ιατρικών αρχείων των πολιτών τους. Αυτά τα αρχεία περιέχουν έναν πλούτο πληροφοριών που η Pfizer μπορεί να τα πουλήσει στον μεγαλύτερο από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Δικηγόρος Tehila Schwartz-Altshuler

Η δικηγόρος Tehila Schwartz-Altshuler του Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ,  εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις μυστικές συμβατικές διατάξεις, οι οποίες υποψιάζεται έντονα ότι παρέχουν στην Pfizer ανώνυμα προσωπικά δεδομένα ιατρικών αρχείων των πολιτών από τα οποία αφαιρούνται ονόματα, διευθύνσεις και αριθμοί ταυτότητας. Ωστόσο, σημείωσε ότι:

«Ένα από τα κρίσιμα προβλήματα με τη συμφωνία είναι ότι –αν και αναγνωρίζει την ανάγκη διατήρησης της ανωνυμίας και της ιδιωτικής ζωής των Ισραηλινών– δεν περιγράφει τις εγγυήσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και υπάρχουν πολλά κενά, όπως αυτά που αφορούν τις δευτερεύουσες χρήσεις δεδομένων. Το πρόβλημα είναι ότι η τεχνολογία σήμερα είναι τόσο προηγμένη ώστε η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και τα δεδομένα που έχουν καταστεί ανώνυμα μπορούν να απο-ανωνυμο-ποιηθούν. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος».

Ο Jonathan Klinger, δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα κυβερνοχώρου και νομικός σύμβουλος του Ισραηλινού Κινήματος Ψηφιακών Δικαιωμάτων , μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας, συμφωνεί:

«Δεν ξέρουμε πραγματικά τί εκχωρείται . Ακόμα κι αν δοθούν ανώνυμα τα δεδομένα, μπορούν να ταυτοποιηθούν εκ νέου. Κι αυτό προκαλεί ανησυχία. 

Ο Νετανιάχου πιστεύει ότι τα δεδομένα της υγείας-μου του ανήκουν. Για να δώσετε σε οποιονδήποτε άλλο τα ιατρικά μου αρχεία – που είναι το πιο ευαίσθητο είδος δεδομένων που μπορεί να γνωρίζει κάποιος για εμένα – χρειάζεστε την άδειά μου. Γιατί η κυβέρνηση δεν ζήτησε την άδειά μου; Η διαχείριση αυτών των προσωπικών δεδομένων σαν να ανήκουν στην κυβέρνηση δεν είναι ούτε νομικά ούτε και ηθικά σωστή». [TSA]

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του Ελσίνκι δεν έχει ακόμη εκδώσει την απόφασή της σχετικά με το πείραμα και την εκχώρηση προσωπικών δεδομένων υγείας στην Pfizer χωρίς τη συγκεκριμένη συμφωνία κάθε ατόμου που είναι de facto θέμα.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο AHRP.org .

Διαβάστε επίσης:


12.400 άτομα στο Ισραήλ ελέγχθηκαν θετικά για κορωνοϊό ΜΕΤΑ τον εμβολιασμό τους με το πειραματικό “εμβόλιο” της Pfizer

4 άτομα πέθαναν και 240 νόσησαν με COVID19 στο Ισραήλ μετά το πειραματικό “εμβόλιο” της Pfizer

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Κόσμος Fri, 05 Mar 2021 22:53:26 +0200
«Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου» http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59655-%C2%ABh-astynomikh-bia-kai-katastolh-den-tha-sighsei-tis-fwnes-yperaspishs-toy-dikioy%C2%BB http://www.ertopen.com/news/ellada/item/59655-%C2%ABh-astynomikh-bia-kai-katastolh-den-tha-sighsei-tis-fwnes-yperaspishs-toy-dikioy%C2%BB «Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου»
«Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, που καλεί σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου, για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση» προσθέτει η Πρωτοβουλία και στη συνέχεια δηλώνει:

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών”


Πηγή: thepressproject.gr

 
]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Ελλάδα Fri, 05 Mar 2021 22:10:13 +0200
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ - ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59654-iepanastasi http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59654-iepanastasi Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ - ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ»

6 ONLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

‘‘ΜΙΧΑΛΗΣ  ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ’’

Ολόκληρη η Ιστορία της Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του Έλληνα  Καραγκιόζη της Oικογένειας Σπυρόπουλου!

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου αποφάσισε να δώσει δυναμικό ‘παρών’ διαδικτυακά! Με έξι διαφορετικές online παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  οι  σπουδαίοι καραγκιοζοπαίκτες, ο Θανάσης και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ζωντανεύουν με τον ξεχωριστό τρόπο του Καραγκιόζη και την τέχνη τους στο Θέατρο Σκιών, ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης.

Καταξιωμένοι και πολύ αγαπητοί ηθοποιοί θα προλογίζουν την κάθε μία από τις παραστάσεις παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δράση και τη σχέση του κάθε ήρωα με το θέατρο σκιών.

 • 13 /3 & 14/3    «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση»  από τους καραγκιοζοπαίχτες Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
 • 20/3 & 21/3   «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό και παρουσιαστή Κρατερό Κατσούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
 • 24/3 «Η κυρά-Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα  Σπυρόπουλου.
 • 25/3 «Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
 • 26/3 «Ο Αθανάσιος Διάκος & η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση απ’ τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
 • ● 27/3 «Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιόΣπύρο Πούληκαι παράσταση σε από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

Την τελευταία παράσταση συνοδεύει Διαδικτυακή Έκθεση Θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Σπυρόπουλου που παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ημέρες προβολής: 13 & 14 , 20 & 21,  24,  25,  26, 27 Μαρτίου

Ώρες:10:00 – 23:00

Τιμή εισιτηρίου: 6,5 € 

Εισιτήρια μέσω viva.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν οι  καραγκιοζοπαίκτεςΘανάσης & Κώστας Σπυρόπουλος.

Τις παραστάσεις προλογίζουν οι ηθοποιοί:

Κρατερός Κατσούλης, Αρετή Ζαχαριάδου,Τάκης Βαμβακίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Πούλης.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Μουσική επιμέλεια: KOMPANIA

Παίζουν:

Σωτήρης Παπατραγιάννης - τραγούδι,μπαγλαμάς

Ιουλία Καραπατάκη– τραγούδι

Θοδωρής Πετρόπουλος- μπουζούκι,τζουράς,κιθάρα

Τζίμης Γκίνης- ακορντεόν

Γιώργος Παπαδόπουλος- κιθάρα, κλαρίνο

Μιχάλης Δάρμας - μπάσο,μαντολίνο

Κώστας Σπυράτος– κρουστά

ΘοδωρήςΞηντάρης– τρομπέτα

Τραγούδι : Τούλα Πλέσσα  &  Φρίξος Γαζεπίδης

Επιμέλεια / Κατασκευή σκηνικών &φιγουρών: Ηλίας Πλακίδης, Θανάσης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μπερέκος, Νικόλας Τζιβελέκης

Τα γυρίσματα έγιναν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος

Βοηθοί σκηνής: Χάρης Κουτσογιάννης, Πάνος Δρακόπουλοςκαι

η μικρή   Πέγκυ  Σπυροπούλου.

Υπεύθυνη παραγωγής: Μαργαρίτα Δρακοπούλου

Κάμερες: ΣπύροςΡομποτής, Βαγγέλης Μύρκος - Blackapple.gr

Μοντάζ: Μιχάλης Χαλκιόπουλος

 

 

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Εκδηλώσεις Fri, 05 Mar 2021 17:36:50 +0200
ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - Πονεμένες Ιστορίες της Βίλης Σωτηροπούλου http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59653-ginaikaloser http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59653-ginaikaloser ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - Πονεμένες Ιστορίες της Βίλης Σωτηροπούλου

ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - Πονεμένες Ιστορίες
της Βίλης Σωτηροπούλου
Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί

Από 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η πορεία της σύγχρονης γυναίκας.  Από την εφηβεία στην ενηλικίωση,
από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000,
από τις μεσαίες επιτυχημένες του 2008 στις απελπισμένες του 2019.


Η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER - πονεμένες ιστορίες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (ώρα 18:30), ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας και για 10 ημέρες έως την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, καθημερινά on demand από το viva.gr.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER και οι πονεμένες ιστορίες της, παρουσιάστηκε την περασμένη σεζόν, με έναρξη την Ημέρα της Γυναίκας (8/3/2020), στη Θεατρική Σκηνή Καρόλου Κουν του Δήμου Αλίμου, η οποία στη συνέχεια έκλεισε λόγω της πανδημίας.

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Η Γυναίκα Loser ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2019. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους.  Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Η διαδρομή της ΓΥΝΑΙΚΑΣ LOSER
Η ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER γράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000 (το έργο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη) και παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας (σκηνοθεσία Γιάννης Μόρτζος).  Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα (σκην. Δημήτρης Μπογδάνος).  Το 2011 η συγγραφέας ‘‘πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Δ. Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.  Την άνοιξη του 2014 η ‘‘Γυναίκα loser’’ με τις ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ της (‘‘ας ανακεφαλαιώσω’’, ‘‘ανδροδιώχτρα καριέρας’’ και ‘‘το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’)  παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες:
Ιστορία πρώτη: ‘‘Ας ανακεφαλαιώσω’’ ή ‘‘Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’
Ιστορία δεύτερη: ‘‘H ανδροδιώχτρα καριέρας’’
Στην παράσταση ακούγονται τρία κομμάτια από την πρωτότυπη μουσική που έγραψε για την ‘‘Γυναίκα loser’’ ο Χρήστος Θηβαίος το 2000, καθώς και δύο μουσικά κομμάτια του Δημήτρη Λαλούμη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Βίλη Σωτηροπούλου
Ηθοποιοί : Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου
Μουσική : Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνογραφία : Oι LOSERS
Κινηματογραφική Σκηνοθεσία, Μοντάζ : Kυρηναίος Παπαδημάτος
Οπερατέρ : Γιώργος Δανόπουλος, Ακριβή Κόλλια
Colourist : Ντίνος Βαμβακούσης
Ηχοληψία : Δημήτρης Κατσαρός
Γραφιστική επιμέλεια : epopsis.eu
Παραγωγή : Θεατρική Ομάδα Μπουφάνοι
Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου

INFO
Παραστάσεις : Από 8 Μαρτίου (ώρα 18:30) έως 18 Μαρτίου 2021
Εισιτήρια: 6 ευρώ
Διάρκεια: 65 λεπτά
Σύνδεσμος για την παρακολούθηση on demand:
https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/gynaika-loser/
]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Εκδηλώσεις Fri, 05 Mar 2021 17:28:03 +0200
Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ με ανοιχτή συζήτηση http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59652-totheatro http://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/59652-totheatro Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ με ανοιχτή συζήτηση

Ένα χρόνο μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων του έργου 

του Μάριου Ποντίκα «Γάμος» με θέμα την έμφυλη και την οικογενειακή βία, 

οι σκηνοθέτες της παράστασης Αγγελική Μαρίνου και Κώστας Παπακωνσταντίνου - 

ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - 

συντονίζουν μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση 

αναφορικά με την κακοποίηση και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών 

καθώς και τη θέση του γυναικείου κινήματος στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

 

Καλεσμένες ομιλήτριες:

 

Ρωξάνη Φράγκου, Επιστημονική συνεργάτιδα και συντονίστρια του προσωπικού της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

 

Ήρα Ρόκου, Ηθοποιός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Για να παρακολουθήστε, διαδικτυακά τη Δευτέρα 8/3 στις 20:00, τη συζήτηση - μια πρωτοβουλία του Θεάτρου Σταθμός - δηλώστε εγκαίρως, ηλεκτρονικά, τη συμμετοχήσας στο stathmostheatro@gmail.com ώστε να λάβετε τον σχετικό σύνδεσμο.

 

]]>
nospam@ertopen.com (Μαρία Κωνσταντοπούλου ) Εκδηλώσεις Fri, 05 Mar 2021 17:23:08 +0200